Geef je zelfliefde een boost met deze 7 tips 
Redactie
03/22/2022
3 min
1

Geef je zelfliefde een boost met deze 7 tips 

03/22/2022
3 min
1

Van jezelf houden is helemaal niet egoïstisch. Soms moet jij jezelf gewoon even op nummer één zetten en schijt hebben aan de rest van de wereld. Je moet voor jezelf blijven zorgen en ook zeker van jezelf houden. Wij weten als de beste dat het niet altijd even makkelijk is om jezelf te accepteren voor wie je bent en om van jezelf te houden. Ook jij hebt prachtige eigenschappen en dat moet je niet vergeten. Met deze zeven tips leer jij stapje voor stapje om van jezelf te houden en geef jij je zelfliefde een boost

1. Vergeef jezelf

Iedereen maakt wel eens fouten, niemand is perfect. Fouten maken is oké, je leert er namelijk alleen maar van. Het is überhaupt al goed dat jij het initiatief hebt genomen en de uitdaging bent aangegaan. Heb je een fout gemaakt? Geeft niets, want dat overkomt ons allemaal. Je hoeft niet boos te worden op jezelf. Leer om het te accepteren en om jezelf te vergeven. Sta even stil bij het moment, evalueer en reflecteer, vergeef jezelf en move on. Zorg dat je van je fouten leert, want twee keer dezelfde fout maken is een keuze. Jezelf vergeven brengt je weer een stapje dichterbij zelfliefde.

2. Denk out of the box 

Jij bent degene die beslist hoe jouw leven eruit gaat zienProbeer eens out of the box te denken. Kleur een keer buiten de lijntjes en denk: fuck it. Je leven zal er een stuk leuker en gekker uitzien als je eens iets anders durft te denken en te doen. Soms moet je gewoon even schijt hebben aan iedereen en geen waarde hechten aan andermans mening. Jouw mening telt het meest, dus doe waar jij je goed bij voelt en ga er met volle 100% voor.

3. Luister naar jezelf

Naar jezelf luisteren is niet altijd even makkelijk. Veel mensen vergeten dit en de gevolgen daarvan zijn niet altijd positief. Doorgaan terwijl je eigenlijk moet stoppen, is niet de oplossing. Naar jezelf luisteren is ontzettend belangrijk. Probeer de signalen die je lichaam en je geest je proberen te geven niet te negeren. Luister naar je gedachten en naar je onderbuikgevoel. Zit het niet helemaal lekker? Dan weet jij, en alleen jij, het beste wat je wel en niet moet doen, dus luister daar goed naar.

4. Stel prioriteiten

Prioriteiten stellen is ontzettend belangrijk. Elke week een uitpuilende agenda hebben, heeft geen zin. Waarschijnlijk sta jij overal voor open en dat is natuurlijk een ontzettend goede eigenschap, misschien wel jouw kracht. Jij bent klaar voor wat de wereld jou te bieden heeft, maar je kunt niet alle uitdagingen aangaan. Om het voor jezelf wat makkelijker en overzichtelijker te maken, moet je prioriteiten durven te stellen. Doe alleen de dingen die jij belangrijk vindt in het leven. Je hoeft namelijk niet iedereen tevreden te stellen, dat is onmogelijk. Kies ervoor om jezelf tevreden te stellen en je zult daardoor een stuk sterker in je schoenen staan.

5. Self-care

Naast alle andere punten waar we het over hebben, moet je vooral ook voor jezelf zorgen. Naar je lichaam luisteren is daarom een must. Zet je drukke agenda een avondje opzij en maak eens wat me-time vrij. Even momentje rust en weer op adem komen. Of je dit nou het liefst doet met een goed boek, een avondje in bad of een yogales: ga ervoor. Blijf voor jezelf zorgen: je huid, je lichaam, je geest, alles! Op het moment dat jij je goed voelt, zul je jezelf ook een stuk leuker vinden en zul jij een stuk positiever door het leven gaan.

6. Vergelijk niet met anderen

Social media speelt een grote rol in onze maatschappij en dat maakt het best lastig om jezelf niet te vergelijken met anderen. Veel accounts op Instagram en Facebook hebben een grote invloed op het ‘ideaalbeeld’. Wij geloven er in dat er geen ideaalbeeld bestaat. Er bestaat geen perfect lichaam, perfect haar of een perfect karakter. Iedereen is mooi hoe hij of zij is en dat moeten we accepteren. Jezelf vergelijken met anderen is een no go. Het is nog een hele kunst om niet te kijken hoe anderen hun leven leiden of hoe zij iets aanpakken. Leef je eigen leven en probeer eens alleen naar jezelf te kijken. Wat voor de één werkt, hoeft namelijk niet voor de ander te werken. Iedereen is uniek op zijn eigen manier en so be it. 

7. Accepteer jezelf

Je kunt alleen van jezelf houden als jij jezelf hebt geaccepteerd voor wie je bent. Acceptatie is niet altijd makkelijk en het is een grote stap. Dit is het lichaam dat je hebt gekregen en daar moet je het mee doen. Je kunt er natuurlijk zelf wat aan veranderen als jij niet tevreden bent met bijvoorbeeld een vetrol, dat is jouw keuze, maar je kunt ook zeggen dat het bij jou hoort en jezelf accepteren. Omarm je krachten en mooie eigenschappen, maar ook je imperfecties. Dit maakt jou namelijk tot de persoon wie jij nu bent, en je bent prachtig. Ladies, we zijn allemaal geweldig en uniek, dus vergeet dat niet!

Reacties
Categorieën