05 oktober 2020 
1 min. leestijd

Zo maak je verbinding met jezelf + oefening om je hierbij te helpen.

Zo maak je verbinding met jezelf + oefening om je hierbij te helpen.

Weet jij wat je nodig hebt om je goed te voelen? Wij leren vrouwen door middel van onze Be Your Own Guru methode om hun eigen expert te worden. Met deze methode hebben we al bijna duizend vrouwen succesvol geholpen naar meer balans, succes en geluk in hun leven. We leven ons eigen methode en dat maakt het dat wij de regie hebben over ons leven.

Als je eigen expert weet je wat je nodig hebt om je goed te voelen. Slim met je lichaam en mind omgaan is een doorlopend proces. Het is geen dieet of programma dat begint en eindigt. Jijzelf, je lichaam en de wereld om ons heen zijn constant onderhevig aan veranderingen. Dit betekent dat het noodzakelijk is om verbonden te blijven met jezelf zodat je goed voor jezelf zorgt. Dit doe je door regelmatig te luisteren naar wat er van binnen gebeurt zodat je aanpassingen kunt doen die bij die veranderingen aansluiten.

Verbinding maken met je lichaam maken is voelen wat je nodig hebt” Fitmind Academy

Het begint dus allemaal met de verbinding met jezelf.  Dat lijkt eenvoudig, maar kan misschien wel je grootste uitdaging zijn! Als je in verbinding met jezelf staat, ga je leren voelen en luisteren naar wat er van binnen gebeurt. Dit is de eerste stap in het vergroten van je bewustzijn en je persoonlijke ontwikkeling. 

Om je hiermee te helpen willen we je uitnodigen om onderstaande oefening eens te ervaren, je hoeft hier verder niets mee te doen.

Oefening:  Uit je hoofd in je lijf landen

Ga de komende week elke avond voordat je gaat slapen tien minuten (eventueel met timer) op je bed liggen met je ogen gesloten. Leg hierbij je handen op je buik en adem langzaam vier tellen in en in vier tellen uit. Probeer je alleen te focussen op je ademhaling. Voel je je hierdoor juist onrustig of is het onwennig? Dit is heel normaal. Ook als je gedachten afdwalen is dat ook helemaal goed. Het is juist de kunst om je aandacht steeds terug te brengen naar je ademhaling. En daarbij gewoon te zijn, zonder verwachting en oordeel of je het goed doet. Je zult merken dat je gedurende de week steeds beter gaat landen in je lijf.

Dit is hoe het voelt om in verbinding met jezelf te staan. Probeer dit structureel te doen en te oefenen en je zal ervaren dat het steeds makkelijker gaat. 

Dit is naar je lichaam luisteren en je hebt nu de eerste stap gezet om de regie over je lichaam en je mindset te nemen.

Well done!

Rawita
Door

Rawita

op 05 Oct 2020

Heerlijke oefening. Ik heb hem direct toegepast, zittend. I love it! Dankjewel

Reactie plaatsen