Stamppot-time! Vegetarische andijviestamppot met zoete aardappel
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Wat dacht je van een heerlijke andijviestamppot vanavond? De dagen worden korter, de lucht is grauwer en de temperatuur daalt voelbaar. Maar toch is de herfst zo slecht nog niet! Dankzij dit stamppotten-weer kan die andijvie namelijk eindelijk weer gebruikt worden voor, je raadt het al, een lekkere andijviestamppot! Door andijvie krijg je veel goede voedingsstoffen binnen. Er zitten namelijk veel vitamines en mineralen in en die kunnen we heel goed gebruiken met dit weer. Daarnaast is er natuurlijk niets lekkerder dan 's avonds met een heerlijke stamppot op de bank zitten :) en dat kan met dit recept ook nog eens verantwoord! Bij een andijviestamppot denk je misschien niet zo snel aan zoete aardappel, maar het lichte contrast van deze twee ingrediënten (bitter - zoet) zorgt juist voor een heerlijke smaaksensatie. Dit gerecht is goed voor drie personen, maar je kunt de restjes natuurlijk ook de dag erna opeten. Vergeet niet om je stamppot te delen met ons via #FGRecept!
What you need (3 porties)
- Andijvie – 1 krop (ca. 500 gram
- Zoete aardappel – 2
- Appel – 2
- Kerrie – 1 eetlepel
- Roomboter – 30 gram
- Ongezouten cashewnoten – 100 gram
- Peper en zout – naar smaak
Make & bake
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook deze in een pan met water in 8 minuten gaar.
- Was ondertussen de andijvie goed en snijd deze in reepjes.
- Bak 1/3 van de andijvie in een pan met de kerrie. Laat dit slinken.
- Schil de appel en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appel in blokjes.
- Stamp de zoete aardappel samen met de roomboter. Voeg hier, naar smaak, een beetje peper en zout aan toe.
- Roer nu de andijvie door de aardappelpuree heen.
- Schep de cashewnoten en appelblokjes door de stamppot heen en smullen maar!