Ik ben gek op Italiaans eten, vooral lasagne vind ik echt heerlijk. Toen ik bijna vijftien jaar geleden stopte met het eten van vlees, was ik bang dat ik het zou missen in mijn lasagne, maar als ik eerlijk ben vind ik het juist nog lekkerder! Ik maak mijn lasagne met een 'traditionele' tomatensaus, maar bij Voedzaam & Snel hebben ze iets bedacht om nog meer veggies toe te voegen. Probeer deze vegetarische lasagne zelf, en laat ons weten wat je ervan vindt!
What do you need? (4 porties)
- 1 ui
- 1 tomaat
- 2 courgettes
- 2 teentjes knoflook
- 125 g geraspte jonge kaas
- 150 g (diepvries) doperwten
- 2 el olijfolie
- 9 lasagne bladen
- 250 g ricotta
- 500 g broccoli
- 2 el gedroogde oregano
- zeezout en peper naar smaak
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
- Snijd de knoflook en ui fijn en fruit ze zo'n twee minuten lang in de olijfolie.
- Snijd vervolgens de courgette in blokjes en bak deze mee voor nog ongeveer vijf minuten.
- Maak de broccoli schoon en snijd 'm in plakken. Kook de broccoli zo'n vijf minuten zodat hij beetgaar is.
- Pureer de courgette, knoflook en ui in een blender of keukenmachine. Doe de ricotta en oregano erbij en breng op smaak met wat peper en zout.
- Vet de ovenschaal in met wat olijfolie en beleg de bodem met 1/5e van het courgettemengsel.
- Leg hier 3 lasagnebladen op en verdeel nog eens 1/5e van het courgettemengsel, 1/3e van de broccoli en tenslotte doperwten.
- Doe dit nog twee keer en eindig met een laagje van het courgettemengsel.
- Strooi de geraspte kaas over de bovenkant. Snijd de tomaat in schijfjes en leg deze bovenop de kaas. Je kunt er nog wat extra oregano overheen strooien.
- Zet de ovenschaal voor ongeveer veertig minuten in de oven.
- Haal de schaal uit de oven en enjoy!