26 februari 2019 
4 min. leestijd

Recept: Lizzy’s ideale kickstart + maak kans op een ontbijtpakket!

Ik doe al sinds enige tijd aan Intermitted Fasting, omdat dit een methode is die goed voor mij werkt. Ik houd me hier niet heel strikt aan, maar het is wel een stukje basis waarvan ik voel dat het goed voor mij werkt. Het houdt kort gezegd in dat ik elke dag een aantal uur vast. Dit klinkt heftiger dan het is, want doordat je o.a. slaapt ‘vasten’ heel veel mensen al zo’n 12 uur per dag. Ik kwam er dan ook per ongeluk achter dat wat ik doe een naam heeft, haha. Ik ontbijt afhankelijk van het tijdstip waarop ik voor het laatst gegeten heb en probeer hier ongeveer 15 a 16 uur tussen te houden. Dit zorgt er meestal wel voor dat wanneer ik ga ontbijten, ik ook wel echt een goede kickstart wil en nodig heb. En thanks to IF, kan ik dan ook een lekkere grote portie nemen! Een van mijn favoriete ontbijtjes, naast mijn standaard en ietwat saaie kwark met blauwe bessen is deze groene smoothie (#fitgirl, I know haha ;-) ). In deze groene smoothie kan je namelijk alles doen wat je lekker vindt, het geeft direct energie en is niet alleen als ontbijt heel geschikt maar ook voor of na het sporten.

‘The Green Monster”

De smoothie zoals ik hem het liefste drink, bestaat uit: banaan, spinazie, lijnzaad, kwark, water, selderij en Quaker Havermout. En bij deze laatste twee zitten misschien wat feitjes die jij nog niet wist! Wat je waarschijnlijk wel wist is dat selderij sap op dit moment een enorme hype is. Uiteraard overgewaaid uit Amerika omdat daar een paar actrices en modellen gespot werden met een celery juice in hun handen ;-). Maar selderij heeft vooral voor je huid goede eigenschappen. Zo schijnt het o.a. ontgiftend en hydraterend te werken. Daarvoor moet je trouwens niet alleen het sap van de selderij drinken, maar daadwerkelijk de hele stengel in de blender doen. Geen echte celery juice dus, haha. Ik ben niet echt een fan van de smaak, maar door alle andere ingrediënten is het prima te doen.

Havermout

Havermout is ook zo’n oeroud ingrediënt waar je misschien niet direct aan denkt om het in je smoothie te doen. Wat mij betreft is het juist een perfect ingrediënt om toe te voegen aan je smoothie. Het heeft namelijk een neutrale smaak, is licht en geeft je een kickstart voor de dag die komen gaat. Daarnaast helpt havermout je cholesterol te verlagen*, is het rijk aan vezels en bevordert het, net als lijnzaad, de darmwerking. Deze smoothie is voor mij dus een heerlijke ontbijt en een ideale kickstart. Soms neem ik hem na het sporten en dan voeg ik nog een schepje eiwitpoeder toe. Natuurlijk zijn wij ook heel erg benieuwd naar jullie ochtendrituelen en wat jullie zoal ontbijten. Ontbijten jullie ook met havermout? Wat zijn jullie favoriete recepten? En durft iemand het aan om mijn groene monster te maken? Meld je aan voor Fansquare, maak kans op een Quaker ontbijtpakket en deel net als wij jouw favoriete ontbijt met #ikvertrouwophavermout!

What do you need?

 • 1 handje spinazie
 • 1 glas water
 • 1 banaan
 • 10 gram lijnzaad
 • 100 ml kwark
 • 40 gram Quaker havermout
 • ⅓ stengel selderij

Make, shake & bake

 1. Snijd de banaan en selderij in stukjes en doe deze in de blender.
 2. Voeg de overige ingrediënten toe.
 3. Blend net zolang totdat er een glad mengsel ontstaat.
 4. Schenk je groene smoothie in een glas en Kick some ass today!
PS: Benieuwd naar de morning routine van Daisy van Ilovehealth? Klik dan hier! En wil je het recept van Sofie en Jorit van Lekker en Simpel proberen, klik dan hier. *: Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor in het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Het is aangetoond dat bèta-glucanen vezels, die van nature aanwezig zijn in haver, het cholesterolgehalte verlagen. Een portie Quaker Havermout van 40g bevat 46% van de 3 gram bèta-glucanen vezels, die dagelijks nodig is om het cholesterolgehalte te verlagen. In het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levenswijze. Een hoog cholesterolgehalte heeft meerdere risicofactoren en verandering van één van deze factoren kan een al dan niet heilzaam effect hebben.
Een kickstart mugcake gemaakt met peer! - Charlie's Kitchen
Door

Een kickstart mugcake gemaakt met peer! - Charlie's Kitchen

op 26 Feb 2019

[…] je nog op zoek naar inspiratie? Mijn lieve collega’s van Fitgirls (klik hier) en Lekker & Simpel delen ook hun kickstart. Waar wacht je op? GO GO […]

3x recepten voor lekkere ontbijtjes - Lekker en Simpel
Door

3x recepten voor lekkere ontbijtjes - Lekker en Simpel

op 26 Feb 2019

[…] Ook voor dit recept hebben we de Quaker Granola Chunky Baked gebruikt. Wil jij ook een lekker ontbijt met Quaker Granola maken? Ben je geïnspireerd en heb je ook zin om een lekker ontbijtje met Quaker Granola te maken? Geef je dan op en wie weet ontvang jij binnenkort een pak Quaker Granola Chunky Baked en een tof (en handig!) blik waar je de granola in kunt bewaren. Wij zijn super benieuwd naar jullie ochtendrituelen en creaties! Benieuwd wat andere bloggers met Quaker hebben gemaakt? Bekijk de mugcake met peer van Charlie’s Kitchen en de kickstart van Fitgirls. […]

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down