17 april 2022 
1 min. leestijd

Recept: Gele curry met zalm en broccoli

Recept: Gele curry met zalm en broccoli

Een heerlijk stukje zalm, daar kun je ons wel voor wakker maken! Vette vissoorten zijn super voedzaam en je kunt er geweldige recepten mee maken. Voedzaam & Snel bedacht om verse zalm toe te voegen aan een heerlijke, mild pittige gele curry. Deze combinatie is superlekker! Serveer het met zilvervliesrijst of met (homemade) naanbrood en je hebt een perfect gerecht op tafel!

  • 1 rode ui
  • 7 g koriander
  • 100 g bospeen
  • 200 g sperziebonen
  • 250 g broccoli
  • 300 ml kokosmelk
  • 350 g zalmmoot
  • 1 el gele currypasta
  • 2 el olijfolie
  • 1 klontje boter

Make, Shake & Bake

  1. Laat allereerst de zalmmoot op kamertemperatuur komen. Bereid ondertussen de rest van de ingrediënten.
  2. Was de broccoli, sperziebonen en bospeen goed. Dop de bonen snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de broccoli in roosjes.
  3. Giet een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui hier kort in. Doe vervolgens de groenten erbij en bak dit zo'n vijf minuten.
  4. Voeg één eetlepel gele currypasta toe aan de pan en schep alles goed door elkaar.
  5. Giet de kokosmelk erbij en laat alles in zo'n vijftien tot twintig minuten gaar worden.
  6. Was de koriander en snijd in fijne stukjes.
  7. Bereid ondertussen de zilvervliesrijst of het naanbrood. Check de verpakking hoe lang je het moet bereiden.
  8. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Bak de zalmmoot zo'n vijf minuten op de huid. Draai 'm daarna voorzichtig om en doe er een klontje boter bij. Bak de moot nog een paar minuten. Schep de gesmolten boter er steeds overheen. De zalm mag van binnen een beetje rosé zijn.
  9. Pak twee diepe borden erbij en verdeel de gele curry over de borden. Leg de zalmmoot bovenop de curry en strooi wat gesneden koriander eroverheen.
  10. Serveer samen met de zilvervliesrijst of het naanbrood. Eet smakelijk!
Reactie plaatsen