Recept: Ei uit de oven, ideaal voor leftovers en koolhydraatarm!
Heb jij ook vaak dat je restjes groenten overhoudt na het bereiden van een maaltijd? Voedzaam en Snel heeft daar de perfecte oplossing voor! Dit gerecht is in een halfuurtje klaar en zo ongelofelijk makkelijk en lekker. Wij hebben in dit gerecht aubergine en spinazie gebruikt, maar champignons, paprika en courgette doen het ook heel goed in dit gerecht. Je kan je dus helemaal uitleven! What do you need?
- 1 aubergine
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 300 gram spinazie
- 400 gram tomatenblokjes (kan ook uit blik)
- 60 gram geitenkaas of mozzarella, net wat je lekker vindt.
- 400 gram gehakte tomaten uit blik
- 2 eieren
- bieslook
- zeezout en peper naar smaak
Make, shake & bake
- Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
- Snijd de knoflook fijn en snijd de aubergine in blokjes en bak dit in de olijfolie voor ongeveer 10 minuten.
- Voeg hier wat peper en zout aan toe naar smaak.
- Voeg de spinazie toe en laat dit langzaam slinken.
- Vet de ovenschaal in met wat olijfolie en schep hier de spinazie, knoflook en aubergine in.
- Voeg hier de tomatenblokjes en kaas aan toe.
- Breek de eieren boven de schaal en laat ze erin glijden.
- Verdeel wat bieslook over de schaal.
- Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 a 20 minuten in de oven.
- Haal de schaal uit de oven en garneer het af met wat gehakte bieslook. Enjoy!