01 februari 2019 
1 min. leestijd

Piloxing: intensieve combinatie van Pilates en boxen

Piloxing: intensieve combinatie van Pilates en boxen
Piloxi-what? Je hoort het goed! Piloxing. PILOXING® is een combinatie van Pilates, boxen en dans ineen. In 2014 kwam Piloxing op als een trend en werd bedacht door Viveca Jensen. Sinds de les naar Nederland is gekomen, wordt het al op veel verschillende plaatsen aangeboden. Het is een les die net even anders is dan andere lessen en waarin je tegelijkertijd werkt aan je uithoudingsvermogen. Let's kick some ass!

Wat is Piloxing?

Piloxing is door Hollywoodtrainer Viveca Jensen bedacht. Jensen is een personal trainer voor verschillende Hollywoodsterren. Naast personal trainer is zij ook een Pilates instructeur en danseres. Piloxing is een intensieve intervaltraining die een combinatie is van pilates, boxen en dansen. Met deze training werk je aan je conditie, verbrand je calorieën en bouw je tegelijkertijd spieren op. Volgens Jensen zou je jezelf hier 'powerful', 'sleek' en 'sexy' door gaan voelen! Doordat er een deel dans aan is toegevoegd, maakt het de les een stuk speelser. Wat wil je nog meer? Werken aan je flexibiliteit, spieropbouw, snelheid en behendigheid in één workout. Het is de ideale combinatie om voldaan de les uit te stappen. Jensen heeft als doel om vrouwen fysiek en tegelijkertijd ook mentaal sterker te maken door fitness. De workout is dus eigenlijk gericht op vrouwen, maar ook mannen zijn van harte welkom tijdens de les! De les is geschikt voor iedereen. Het maakt niet uit of je net pas bent begonnen met sporten of dat je al een gevorderde sporter bent. Iedereen kan op zijn eigen tempo en op eigen niveau meedoen aan deze les. Het maakt niet uit wat je leeftijd is, de les is voor jong en oud!

Hoe werkt het?

Piloxing heeft een eigen lesroutine. De les volg je zonder sportschoenen. Je doet dit op je blote voeten of op antislipsokken, omdat je verschillende box- en dansbewegingen maakt. Dit zorgt ervoor dat je veel gevoel hebt en minder snel wegglijdt tijdens de les. Daarnaast draag je speciale handschoenen waarin een gewichtje zit. Dit gewicht is een halve kilo (500 gram) per handschoen en zorgt voor net wat meer effect tijdens de workout. Doordat het een intensieve intervaltraining is, ben je continu in beweging. Je gaat van pilates naar boxen en vervolgens naar dansen, en de snelheid van elke oefening is iedere keer weer anders. De oefeningen variëren van een hoge naar een lage snelheid. Zweten is gegarandeerd en je gaat je door deze training heel powerful voelen. Voor een indruk van een Piloxingles kun je het onderstaande filmpje bekijken van Viveca Jensen herself!
Reactie plaatsen