20 januari 2022 
0 min. leestijd

Recept: Overnight oats met roggevlokken, cacao nibs en frambozen

Recept: Overnight oats met roggevlokken, cacao nibs en frambozen

Veel mensen eten elke ochtend hetzelfde ontbijt. Dat is in principe prima, maar het kan op den duur gaan vervelen. Daarnaast is een beetje variatie ook niet verkeerd. Dit recept is niet alleen lekker, maar ook nog erg voedzaam! De overnight rye flakes (roggevlokken) met cacao nibs en frambozen van Voedzaam en Snel kun je met zowel havermout als roggevlokken bereiden. Je maakt het ook nog eens in een handomdraai klaar. 's Ochtends vroeg hoef je het alleen maar even om te scheppen en de frambozen toe te voegen en that's it!

What do you need? (2 personen)

  • 1 tl vanille aroma
  • 20 g cacao nibs
  • 100 g frambozen
  • 130 g roggevlokken
  • 275 ml melk 

Make, Shake & Bake

  1. Pak een schaaltje en doe hier de roggevlokken en cacao nibs in. Giet 275 milliliter (plantaardige) melk erbij en maak het af met een schepje vanilla aroma.
  2. Schep alles goed door elkaar en dek het af met wat huishoud- of aluminiumfolie. Zet het vervolgens in de koelkast.
  3. Haal de volgende ochtend het schaaltje uit de koelkast en schep de overnight rye flakes om. Verdeel het over twee schaaltjes, leg de frambozen erbovenop en klaar!

Tip: Heb je 's ochtends geen trek of heb je geen tijd om te ontbijten? Gebruik dan een afsluitbaar bakje in plaats van een schaaltje. Je kunt het de volgende ochtend direct meenemen.

Enjoy!
Reactie plaatsen