11 oktober 2020 
2 min. leestijd

Je energie uit balans? Dan kan dit de oorzaak zijn

Je energie uit balans? Dan kan dit de oorzaak zijn

Wat is nu die (gezonde) balans? Laten we gelijk eerlijk zijn. Ondanks dat je graag wil genieten van het leven, wil je ook je shit op orde hebben. Het gevoel van orde in je leven geeft namelijk rust en overzicht. Ook brengt het ruimte en creativiteit in je brein waardoor je betere keuzes voor jezelf maakt. Zonder die goede balans zal het niet lukken om dat verschil voor jezelf te maken, maar hoe vind je nu datgene wat werkt voor jou op de lange termijn?

Door onze jarenlange research en expertise hebben we veel inzicht gekregen en een manier gevonden waardoor we veel beter in balans blijven. We vonden onze eigen basis door noodzaak en het bracht ons van rockbottom tot succesvolle en happy ondernemers! Interesting right?  

Wat ons opviel in de tijd dat we niet lekker in ons vel zaten en opgebrand waren is dat we totaal niet bezig waren met wat we belangrijk vonden; hetgeen wat je fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel voedt en energie geeft. We waren alleen maar bezig met energie geven aan externe factoren die ervoor zorgden dat we als persoon niet tot ons recht kwamen. Toen we ons dat realiseerde begon onze zoektocht naar die basis. 

Leer om terug te schakelen

Het is heel gek maar voor veel mensen werkt het zo; op het moment dat we het drukker krijgen laten we die basis los en vallen we terug in onze oude belemmerende patronen. Je gaat dan minder goed en onregelmatig eten, te laat naar bed, sporten 'schiet' er bij in en ontspanning is niet eens aan de orde. Met als gevolg dat je je steeds minder goed gaat voelen en ook steeds minder blij wordt. We zijn dan minder consistent in hetgeen we eigenlijk zo belangrijk vinden, terwijl je lichaam op die momenten die energie juist zo hard nodig heeft!

Tijdens drukke periodes is het dus des te belangrijker om die basis vast te houden. Op het moment dat je van die basis afwijkt, is dat het signaal dat het minder goed gaat en zal je weer terug moeten schakelen. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat. Hoe dichter je bij die basis staat, hoe sterker die balans en connectie met jezelf wordt. Dan kan je ook de bloemetjes buiten zetten zonder je schuldig te voelen en er vooral van genieten, waarvoor het bedoeld is toch?

Onderschat 'rust' niet

Het belang van rust wordt door onze generatie zwaar onderschat. Rust komt vaak op de laatste plaats terwijl het juist in de basis van je lifestyle zou moeten zijn. Dit is iets wat in onze Masterclasses ook altijd naar voren komt! Een uitgerust lichaam is essentieel om het geluk te voelen en succesvol te zijn. Denk dus in energie en niet in tijd. Hoe hoger je in je energie zit, hoe beter je je voelt.

TIP: 

Kies bewust en maak keuzes voor jezelf. Houd dus geen rekening met wat andere mensen of de media je wijsmaken. Het gaat om jou! En dat je vindt wat voor jou werkt. Of het nu vanuit voeding komt of uit ontspanning, alleen wanneer het vanuit jou komt, zal het je energie geven!

Zou je hier hulp bij willen?

Meld je dan aan voor onze gratis online Masterclass gegeven voor Holistic Coaches en NLP Masters Dani Jasarevic en Lizzy Blijleven. waar we je leren om je energie te managen en hoe je rust in je lichaam krijgt en patronen en gewoontes te doorbreken die je groei belemmeren. Meld je hier aan!

Dit is onze expertise en we helpen je graag verder! Stuur ons gerust een mailtje: info@fitmindacademy.nl

Reactie plaatsen