01 februari 2019 
4 min. leestijd

7 gratis hardloop apps die elke hardloper moet downloaden

7 gratis hardloop apps die elke hardloper moet downloaden
Was jij altijd al de fanatiekste tijdens de gymlessen? Blonk je vooral uit tijdens de piepjestest of wanneer je buiten moest hardlopen met de hele klas? Dan weet je waarschijnlijk wel hoe je moet hardlopen. Of was je gewoonweg goed in ballen ontwijken tijdens trefbal? Dit alles betekent natuurlijk niet dat hardlopen een eitje is! Tegenwoordig zitten we zo vaak op onze mobiel dat we er ook veel meer dingen mee kunnen doen dan alleen berichtjes sturen via WhatsApp of scrollen door Facebook. Er zijn veel apps die je kan downloaden die je helpen om een betere hardloper te worden, of om überhaupt een hardloper te worden! Wij hebben 7 apps voor jullie op een rij gezet die je zeker eens moet downloaden. Deze zijn geschikt voor beginners of de ervaren hardlopers.

Beginners

1. C25K

Deze app heette eerst Couch Potato to Running 5K. Het is een geschikte naam voor deze app. C25K is ontworpen voor mensen die niet hardlopen of zelfs een hekel hebben aan hardlopen. De app helpt je kracht opbouwen door zich te focussen op lopen en hardlopen tegelijk. Het is een plan voor 8 weken, drie keer per week en het duurt 30 minuten per training. Het is dus ook nog realistisch om aan je dagelijkse bezigheden toe te voegen. (Gratis app via iOS and Android)

2. RunGo

Steeds maar weer hetzelfde rondje hardlopen kan natuurlijk best saai worden. Maar zelf je hardlooproutes bedenken is ook niet altijd heel erg makkelijk. RunGo heeft een lijst met meer dan 40.000 routes wereldwijd, inclusief navigatiesysteem! Dit is natuurlijk perfect wanneer je een nieuwe stad bezoekt en je graag een stukje wil hardlopen. De app heeft ook de optie om je eigen route te maken: gebruik je vinger om je route te bepalen en de app creëert de looprichtingen. De routes die je zelf maakt kan je opslaan zodat je ze later nog een keer kunt lopen. (Gratis via iOS and Android)

3. Human

Superveel apps suggereren dat je minimaal 10.000 stappen per dag moet lopen, maar het blijkt dat dit nummer is ontstaan door marketeers en niet door wetenschappers. De app Human pakt het anders aan. De app motiveert je om minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Met de bijgevoegde 'tracker' houdt het je fysieke activiteit bij. Dit is inclusief een Pulse die je laat zien hoe je ervoor staat in vergelijking met andere mensen in de buurt! (Gratis via iOS and Android)

4. Endomondo

Endomondo heeft net als alle andere fitness apps een tracker die aanstaat terwijl je rent (duur, afstand, snelheid en calorieën). Maar deze app springt er echt uit vanwege het sociale gedeelte. Je kan met je hardloop buddies 'connecten' en je kan ze een audio-peptalk sturen, racen tegen hun beste tijd of je kan een reactie achterlaten om hem te feliciteren met hun meest recente run. (Gratis via iOS and Android)

Gevorderd

5. Strava Running and Cycling

Op zoek naar een app die next level gaat? Strava Running and Cycling moet dan wel de app zijn die je wil downloaden. De app biedt veel meer dan de traditionele apps. Met behulp van Strava-segmenten kun je zien hoe goed je hebt hardgelopen op bepaalde delen van je favoriete route. Als je gaat voor Strava Premium dan houdt Beacon je locatie bij in real time, zodat je veilig kan sporten. Deze optie is inclusief persoonlijke trainingen en live feedback over je prestatie tijdens je activiteit. Strava heeft ook maandelijkse challenges die je uitdagen om sneller en harder te rennen. (Gratis via iOS and Android)

6. Fitso Running and Fitness Coach

Dit is een app voor ervaren hardlopers die graag wat gewicht willen verliezen of juist stabiel willen houden. Fitso gebruikt de data die je al verzameld hebt (tempo, afstand, duur en verbrande calorieën) om uiteindelijk een voedingspatroon te geven die past bij jou. De app bevat honderden gezonde recepten, inclusief de hoeveelheid per recept en een handig bijgevoegd boodschappenlijstje om de maaltijd te maken! (Gratis via iOS and Android)

7. Runtastic

Als je een hardloopdoel hebt, dan helpt Runtastic jou die te behalen. De app bevat een ingebouwde audio-coach. Deze app gaat een stapje verder dan de normale apps. Hij geeft het locale weer aan en geeft zelfs zonsop- en ondergang aan zodat je makkelijk en snel je volgende hardloopsessie kan inplannen. Je zult dus nooit verrast worden door een plensbui, tenzij je natuurlijk ervan houdt om in de regen te hardlopen. De app komt ook met een muziek playlist dat vanzelf pauzeert wanneer je stopt. Ben je op zoek naar een extra boost? De app heeft ook een virtuele aanmoediging die je kan aanzetten! (Gratis via iOS and Android) BewarenBewaren
Reactie plaatsen