21 januari 2020 
3 min. leestijd

De kracht van visualiseren + oefening

Whatever you are thinking and feeling today is creating your future

Oprah Winfrey, Michelle Obama, Will Smith en topsporters zoals wereldkampioen Tiger Woods hebben met elkaar gemeen dat zij allemaal geloven in de kracht van visualisatie en daarbij geloven zij zonder twijfel in zichzelf. Ze geloven dat zij het onmogelijke kunnen waarmaken en gedragen zich alsof het al zo is!

De kracht van je gevoel en gedachten

Visualiseren is het van tevoren inbeelden van gebeurtenissen. Dit doe je niet alleen door het voor je te zien, maar ook door in te beelden wat je gaat horen, proeven, voelen en ruiken. Je hersenen maken namelijk geen onderscheid tussen wat je met je ogen open of dicht ziet. De kracht van je brein is niet te onderschatten. 

Ook maakt je brein geen onderscheid in wat je actief doet of wat je jezelf in gedachten ziet doen. Het helpt je hele zijn in de juiste mentaliteit te krijgen en op de juiste manier actie te ondernemen. Wat je denkt maakt het verschil in jouw succes. Een positieve gedachte is zoveel sterker dan een negatieve gedachte. Naast je positieve gedachten, maakt de mate van jouw succes uit waar je zelf in gelooft. Wat kan je nu doen om je gedachten te sturen en te krijgen wat je het liefste wilt?

Stap 1 - vraag

Maak een lijst met alles waarvoor je dankbaar bent. Dit verandert je energie en je manier van denken. Je hebt dit nodig om verder te komen. Dankbaarheid is bij uitstek de manier om je leven rijker te maken, te beseffen wat je hebt en wat je nodig hebt vanuit je pure zelf. Ook al wil je bijvoorbeeld afvallen, wees dan wel dankbaar dat je gezond bent!

Hoe komt het dat het vaak niet lukt om te creëren wat je wilt terwijl je toch het gevoel hebt dat je het echt wilt? En daar ook je best voor doet.

Met alles wat we doen, met alle keuzes die we maken, creëren we iets. Soms zit er dan toch ergens iets niet goed met je intentie en houdt het je tegen. Bijvoorbeeld; je wilt graag een relatie, maar je houdt niet van jezelf. Het zal dan haast onmogelijk worden om een relatie te krijgen die jij verdient en die gelijkwaardig is, omdat je jezelf niet het beste gunt. Je mag dan eerst van jezelf gaan houden om te krijgen wat je verlangt. Hier komt de wet van aantrekkingskracht van pas. Wat je vraagt trek je aan. De energie die je uitstraalt, ontvang je. Twijfel je over je intentie? Check dit dan hier en blijf jezelf de ‘waarom’ vragen stellen. 

Stap 2 – geloof

Is je intentie goed? Geloof dan dat hetgeen je zou willen al van jou is. Meestal staan we onszelf nooit toe om te willen wat we echt willen, omdat we denken dat het toch nooit gebeurt. Beslis wat je wilt en geloof dat je het wilt hebben. Geloof dat je het verdient en dat het mogelijk is voor je. Sluit elke dag je ogen een paar minuten en visualiseer dat je alles al hebt, ervaar ook het gevoel dat je het al hebt. Niet aarzelen, niet beraden, niet twijfelen.

Stap 3 – ontvang

Sluit je af en richt je op datgene waarvoor je al dankbaar bent en voel dat ook. Begin aan je dag en vertrouw zonder twijfels dat de weg wordt vrijgemaakt. Zoek uit wat jou zal helpen om te voelen dat je het al hebt en doe alles om het gevoel te ontwikkelen dat je het al hebt. Dit kan bijvoorbeeld via een visionboard, zodat je het visueel maakt en voor je ziet. Of ga naar een plek waar dit gevoel gestimuleerd wordt.

Visualiseren kan gezien worden als tool, maar het gaat pas echt werken als het een levenswijze is, het brengt je naar plekken waarvan je juist wél ooit hebt durven dromen..

Ben je op zoek naar meer zelfvertrouwen, zelfliefde, energie en focus? Bekijk dan ons online Be Your Own Guru - basis traject! Mocht je vragen hebben over onze coachingstrajecten dan kan je ons bereiken via: info@fitmindacademy.nl

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down