22 januari 2022 
2 min. leestijd

De 6 meest effectieve oefeningen voor mooie armen

De 6 meest effectieve oefeningen voor mooie armen

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoeveel onze armen op een dag doen? Hoe ze eruitzien is dan ook eigenlijk helemaal niet belangrijk. Of je nou weinig bodyfat hebt of juist iets extra's, het zijn maar armen. Je moet natuurlijk wel blij zijn met je hoe eruitziet, dus iets willen veranderen aan jezelf is ook helemaal prima. Wil jij strakkere armen, maar weet je niet hoe je ze het beste kunt trainen? De volgende zes oefeningen kunnen helpen om je armen wat meer vorm te geven. Het uitvoeren van deze oefeningen kost weinig tijd en je hoeft er niet eens voor naar de sportschool. Pak je favoriete dumbbells erbij en let's go.

No worries: van trainen met gewichten word je heus niet groot en gespierd. Helaas hangt het krijgen van mooie armen niet alleen af van de juiste oefeningen doen. Mooie definitie ontstaat door goed getrainde spieren, maar ook door een lager vetpercentage. Met alleen oefeningen doen ben je er dus nog niet. Koop een setje gewichten en ga ervoor! Hulp nodig met deze oefeningen? Je kunt ze ook heel gemakkelijk op YouTube bekijken. Dan weet je in ieder geval zeker dat je het goed doet. Doe elke oefening zo'n twintig keer om echt de burn te voelen. Succes!

#1 Combinatie van de Peck deck & Shoulder presses

Met deze oefening combineer je het trainen van je borst- en schouderspieren. Je kunt de oefening zittend op een bankje doen, maar het is nog beter om de oefening staand te doen. Je traint dan ook meteen je core. Dat is mooi meegenomen, toch? Buig je armen in een hoek van negentig graden, breng je ellebogen omhoog en naar elkaar toe en daarna druk je de gewichten omhoog. Een super combinatie!

#2 Reverse flys

Een speciale oefening voor je bovenrug en ook een beetje voor de achterkant van je schouders. Leun voorover, laat de gewichtjes hangen en til vervolgens je armen naar de zijkant toe omhoog. Wanneer je armen en rug in één lijn zijn met elkaar, laat je de gewichtjes langzaam weer zakken. 

#3 Front & Side raises

Deze oefening is voor de voor- en zijkanten van je schouders. Ga rechtop staan, strek je armen uit en til ze omhoog tot schouderhoogte. De eerste keer til je je armen recht voor je omhoog. Daarna laat je je armen langzaam weer zakken. De volgende keer gaan je armen opzij en weer terug. Je hoeft niet zwaar te trainen, maar zorg dat je de oefening net zo vaak herhaalt totdat je de verzuring voelt.

#4 Biceps curls

Dit is dé oefening voor je bovenarmen. Bang voor grote spierballen? Nergens voor nodig. Trainen met gewichten zorgt er echt niet voor dat je er meteen uitziet als de hulk. Wel zorgt deze oefening ervoor dat je armen een mooie vorm krijgen. Deze oefening voer je geïsoleerd uit. Je houdt je bovenarmen dus stil en brengt de gewichten omhoog richting je schouders. Vind je het lastig? Houd dan je ellebogen tegen je lichaam aan.

#5 Triceps kickbacks

Oefeningen voor je triceps zijn ideaal om van het bewegende deel onder je armen af te komen. Je tricep is de spier aan de achterkant van je bovenarm. Net als de biceps curls is ook de triceps kickbacks een isolatie-oefening. De beweging komt alleen voort uit je onderarmen en je focust op de spier die je aan het trainen bent. Je leunt iets voorover, met je ellebogen in een hoek. Je 'zwaait' als het ware de dumbbells naar achter, tot je armen gestrekt zijn, en brengt vervolgens het gewicht weer naar voren. Met deze oefening maak je je armen weer strak en stevig. 

#6 Rows

Met de rows train je je grote rugspieren. Deze oefening is dus iets minder voor je armen, maar je armen werken wel degelijk mee en zijn onmisbaar voor een goede training. Ga stevig staan, leun voorover en laat je armen hangen. Trek vervolgens je ellebogen omhoog naar je zij. Wedden dat je het gaat voelen?

Reactie plaatsen