Chocoholics opgelet: gezondere chocolade muffins!
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Gezonde(re) muffins mét chocoladesmaak you say? Dit recept is het proberen waard! Eigenlijk heeft elke vrouw chocolade nodig in haar leven. Wist je dat chocolade helemaal zo slecht nog niet is? Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat chocolade de kans op een hartaanval vermindert, het risico op een beroerte verkleint, goed voor je humeur is en bij sommigen is het zelfs goed voor hun huid. In deze muffins zitten geen toegevoegde suikers of suikervervangers, maar de muffins zijn gewoon lekker gezoet met fruit. Én ze bevatten ook nog eens een hoop vitamines, mineralen en vezels!
“A balanced diet is chocolate in both hands!”
What you need (6 porties)
- Amandelmeel – 50 gram
- Pure chocolade (liefst 85%) – 50 gram
- Havermout – 80 gram
- Banaan – 3 rijpe
- Ei – 3
- Kaneel – 1 theelepel
- Bakpoeder – 2 theelepels
- Cacaopoeder – 2 eetlepels
- Zout – mespuntje
Make, bake & shake
- Voordat je begint warm je de oven voor op 180 graden.
- Doe alle ingrediënten (behalve de pure chocolade) in een blender en mix tot het een glad geheel is. Je kan ook een staafmixer of keukenmachine gebruiken.
- Verdeel het beslag over de 6 muffinvormpjes.
- Breek ⅔ van de pure chocolade in stukken en verdeel deze over de muffins.
- Rasp de overige chocolade en strooi deze over de muffins.
- Zet ze ongeveer 35 minuten in het midden van de oven.
- Laat de muffins tot slot even afkoelen.