25 januari 2022 
3 min. leestijd

Boksen tegen vulvakanker: draag je steentje bij op 30 januari!

Boksen tegen vulvakanker: draag je steentje bij op 30 januari!

De diagnose ‘kanker’ krijgen is een ware nachtmerrie voor iedereen. Het overkwam de 34-jarige Carolien Boshuis zo’n drieënhalf jaar geleden. Na een baarmoederhalsuitstrijkje bleek dat ze voorstadium baarmoederhalskanker heeft. Jaren later is ze er helaas nog steeds niet van af. In het kader van World Fight Cancer Day op 4 februari zet Carolien zich, samen met fit-boksclub BE it, in voor meer onderzoek naar vulvakanker. Jij kunt je steentje bijdragen en het verschil maken!

Voorstadium voorkanker

Op een gegeven moment krijgt iedereen ‘m wel op de mat: de uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Toch laat niet iedereen zich onderzoeken. Sterker nog: er is nog maar heel weinig bekend over deze soort kanker en veel mensen zijn dan ook niet bekend met de ziekte. Dat moet anders, vindt Carolien, want er op tijd bij zijn kan je leven redden.

Al drieënhalf jaar lang vecht Carolien namelijk tegen voorstadium vulvakanker. Na het uitstrijkje volgde de eerste operatie en vonden de doctoren witte vlekjes op haar schaamlippen. Ze bleek vulvakanker te hebben. Inmiddels is ze al twee operaties aan haar baarmoederhals en vijf operaties aan haar vulva verder. Een lange tijd werd ze schoon verklaard, maar het voorstadium vulvakanker blijft terugkeren. Afgelopen december kreeg Carolien eindelijk goed nieuws. Het Anthoni van Leeuwenhoek ziekenhuis gaat onderzoek doen naar vulvakanker – en daar is Carolien voor uitgekozen. Ondanks de pijn en heftige ingrepen die ze inmiddels heeft ondergaan, wil ze hieraan bijdragen en zoveel mogelijk awareness creëren. Jij kunt haar hierbij helpen!

Aandacht voor vulvakanker: doe mee met de actie op 30 januari

Samen met haar instructrice van vrouwen fit-boksclub BE it slaat Carolien de kickbokshandschoenen ineen en komt ze in actie. Aanstaande zondag 30 januari vindt er een kickboks-actie plaats voor vrouwen vanaf twaalf jaar, om zoveel mogelijk geld op te halen voor het onderzoek. Vier uur lang (kick)boksen en bootcampoefeningen doen voor het goede doel. Wat een geweldig initiatief! 

Heb je geen ervaring met (kick)boksen of voel je je niet helemaal in shape? Geen zorgen, want deze dag is hartstikke toegankelijk en laagdrempelig. Je hoeft geen pro kickbokser te zijn, in tegendeel! Je kunt gewoon op je eigen tempo en niveau meedoen. Je hoeft ook niet vier uur lang aan een stuk door te sporten. Na ieder uur kun je even pauzeren en stoppen als je dat wilt. Er wordt wel gevraagd om elk uur vol te maken, zodat alles zo geordend mogelijk kan verlopen. Het zou mooi zijn als de dag samen wordt begonnen en beëindigd.

Heb je tussendoor even een langere pauze nodig? Dan kun je er ook een uurtje uitstappen, om eventueel daarna weer aan te sluiten. Probeer het zo lang mogelijk vol te houden en alles eruit te halen wat erin zit voor het goede doel. Omdat Carolien al 3,5 jaar tegen deze ziekte knokt, wil ze voor het onderzoek het symbolische bedrag van €35.000 ophalen. Elke donatie telt en helpt, dus spread the word en doe mee!

Meedoen

Wil jij je steentje bijdragen? Fantastisch! Je kunt je aanmelden of doneren via deze link. Vertel het door aan iedereen die je kent. Je ouders, broers of zussen, buren, neven en nichten, ooms en tantes, oud-klasgenoten, collega’s: hoe meer mensen het weten, hoe meer mensen het delen, meedoen en doneren. En juist dat laatste is zó belangrijk. Vraag of zoveel mogelijk mensen je willen sponsoren, zodat zoveel mogelijk geld kan worden opgehaald. Je kunt onderstaande foto downloaden om ‘m op al je socials te delen. Let wel op dat je de volgende link in je post zet zodat mensen direct op de goeie plek zijn: https://linktr.ee/BEitCompany

Waar en wanneer?

Zondag 30 januari van 10.00 tot 14.00 uur.
Wees uiterlijk 09.45 aanwezig vanwege de gezamenlijke warming-up. Rond 14.00 uur wordt bekendgemaakt hoeveel geld is opgehaald en wordt de dag samen afgesloten met wat eten.

Korfbalvereniging OVVO
Sportparkweg 9
3600 BN Maarssen

Coronamaatregelen

Tijdens deze dag zijn de huidige coronamaatregelen van kracht. Om alles zo veilig mogelijk te organiseren, word je gevraagd om van tevoren een zelftest te doen. Test je positief? Dan blijf je natuurlijk thuis en kun je je afmelden via info@be-itcompany.nl

Er wordt gezorgd voor fruit en mueslirepen en je kunt gewoon naar de wc. Er zal zowel een fysiotherapeut als een arts of (assistent) hoofdonderzoeker van de studie aanwezig zijn om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarnaast lopen er ook begeleiders rond, mocht je ergens hulp bij nodig hebben. Zorg voor voldoende kleding, want het kan natuurlijk afkoelen. Vergeet ook niet om een handdoekje mee te nemen.

Heel veel succes, you rock! 

Wil je meer weten? Bel of mail dan naar 06-13163844 of info@be-itcompany.nl. Je kunt de actie ook volgen op Instagram: @club_be.it


Op 30 januari 2022 organiseert Carolien Bosch een actie om vulvakanker onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen voor onderzoek. Jij kunt helpen!

Reactie plaatsen