25 april 2019 
1 min. leestijd

Ben je al bekend met yoga nidra?

Ben je al bekend met yoga nidra?

Het zou toch super chill zijn om in drukke tijden gewoon te gaan liggen en je te kunnen ontspannen! Misschien is Yoga Nidra wel het antwoord voor jou zodat je stress om kan zetten in ontspanning.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een geleide meditatie. Of je nou even diep wilt ontspannen of je leven wilt veranderen met nieuwe inzichten, deze manier van yoga zou iedereen goed doen.

Bewuste diepe ontspanning vindt plaats in the healing space, tussen wakker zijn en slapen. Het moment waarin je lichaam in slaaptoestand komt, maar je bewustzijn helder en wakker is.

Je hebt niet veel nodig voor een sessie en je hoeft er ook bijna niks voor te doen. De bedoeling is dat je rustig en ontspannen op je rug gaat liggen en niet in slaap valt. Probeer te luisteren naar een begeleidende stem. Zoek een intentie/doel voor de sessie maar ook voor je leven. Een korte en vooral positieve intentie zoals 'Ik ben een gezegend mens'. Dit zorgt ervoor dat je op een dieper bewustzijnsniveau positief bent.

Ademhaling is ook erg belangrijk. Er zijn ademhalingstechnieken die je helpen om dieper te kunnen ontspanning. Adem rustig in door je neus en verleng je inademing, adem ook uit door je neus en probeer je uitademing zo lang mogelijk te maken. Verleng de pauze tussen in- en uitademen. Je zult merken dat je je snel ontspant wanneer je ademhaling rustig en gecontroleerd is.

Voordelen van Yoga Nidra

Van regelmatig Yoga Nidra uitoefenen ga je:

  • beter slapen
  • minder stress
  • beter ontspannen
  • meer energie
  • meer focus
  • minder angstig

Verder schijnt het zo te zijn dat Yoga Nidra klachten als PMS, rugpijn en reuma wat kan verlichten.

bron:https://www.jan-magazine.nl/health/a27178094/slaap-yoga-nidra/

Reactie plaatsen