05 januari 2020 
1 min. leestijd

Begin je dag succesvol met een positieve intentie

Begin je dag succesvol met een positieve intentie

In deze blog maken we je bewust van je intenties omdat het bijdraagt aan waarom je de dingen doet zoals je ze wilt doen vanuit je hart. 

Een intentie is anders dan een doel. Een doel is een richting van iets wat je wilt bereiken en is iets wat buiten je ligt. Een intentie is precies het tegenovergestelde. Een intentie komt vanuit jezelf en is als het ware een lijn tussen jezelf en waar je heen wilt, maar dan vanuit je hart. Het loopt synchroon met wie je bent en wie je wilt zijn. Je intentie geeft invulling aan het hier en nu. Hoe wil je je nu voelen? Wat is nu belangrijk voor je? Het geeft geen invulling aan je toekomst, maar gaat direct over het nu. Over je state of mind van (bewust)zijn. Met welke gevoel ga jij naar je doelen toe?

“Make you intentions clear then commit your entire being to that one ideal” - Fitmind Academy

Je creëert je intentie gebaseerd op wat voor jou het meest belangrijk is en je geeft je commitment eraan, door alles hiermee in lijn te brengen. Je doelstellingen, je dagelijkse acties en je keuzes. Alles in lijn met je belangrijkste waarden en verlangens. Je leeft ze elke dag. 

Om tot een bepaalde intentie te komen kun je jezelf vragen stellen.

Bijvoorbeeld:

“Hoe wil ik me voelen aan het eind van de dag?”

of

“Wat wil ik ervaren hebben na deze activiteit/situatie?”

Je wilt zoveel mogelijke bewuste keuzes maken. Hoe vaak sta je op zonder je echt bewust te zijn van een nieuwe dag en op welke manier je de dag wilt ervaren. Je kunt dit dus sturen door elke dag een intentie te zetten. Je kan je dag al heel anders gaan beleven!

Start de dag met dankbaarheid voor deze nieuwe dag vol mogelijkheden, voel je dankbaar en stel jezelf een vraag, sluit je ogen en voel het antwoord dat in je opkomt. Dát is jouw intentie voor die dag! Schrijf je intentie ergens op waar je hem kan zien, of op je telefoon, zodat je er de hele dag aan herinnerd wordt. Hoe vaker je dit hoe meer je intenties je realiteit worden.

Wil je meer halen uit je persoonlijke ontwikkeling? Bekijk dan hier het aanbod van onze coachingstrajecten. Nu nog met korting!

Reactie plaatsen