20 juni 2019 
3 min. leestijd

Afvallen: meer dan alleen op je eten letten

Afvallen: meer dan alleen op je eten letten

Nu het toch echt bijna zomer is, wil jij maar al te graag dat die zorgvuldig opgebouwde laag wintervet plaatsmaakt voor een blokjesbuik. Maar helaas: dit is typisch zo’n gevalletje van ‘klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is.’ Want met alleen die donuts en zakken chips laten staan en af en toe wat sit-ups doen, ben je er nog (lang) niet.

Confrontatie met de weegschaal

Stress, het gemak van allerlei thuisbezorgservices, stelselmatig te veel biertjes op de vrijmibo of te weinig beweging. Wat de oorzaken er dan ook voor zijn, zeker is dat jij baalt van je uitdijende lichaam. Je hebt de confrontatie met de weegschaal lang weten uit te stellen. Maar nu je het ding eindelijk onder het stof vandaan hebt gehaald, moet je toch echt constateren dat je heel wat kilo’s zwaarder bent dan een paar jaar terug - of misschien zelfs wel zwaarder bent dan ooit tevoren. En nee: deze ‘gain’ heb je niet te danken aan een toename van spiermassa...

Mislukte eerdere pogingen

Je hebt weleens eerdere pogingen ondernemen om weer fit te worden en af te vallen. Maar al die pogingen zijn gestrand. Niet alleen vind je het vervelend dat je kleding te klein wordt, ook op andere gebieden gaat het niet lekker. Door je ongezonde, niet-actieve leefstijl merk je dat je weinig energie hebt en dat je vaak moe bent. Hierdoor kun je ook minder knallen op je werk. En omdat je je misschien zelfs wel schaamt of onzeker voelt, gaat het ook niet zo lekker op het gebied van vriendschap en relaties. Je weet dat het maken van een verandering nodig is. Omdat je niet goed weet waar je moet beginnen, ben je op het punt beland dat je maar niets doet. Wat nu?

Commitment en hard werken

Eerlijk is eerlijk: fit worden en afvallen vraagt om commitment. Het is hard werken. Niet alleen zul je regelmatig en intensief moeten gaan trainen. Ook zul je je eetpatroon flink moeten omgooien, en zelf die keuken moeten induiken voor het fabriceren van gezonde maaltijden. Ook zullen er genoeg lastige momenten voorbijkomen. Het hongergevoel trotseren bijvoorbeeld, als je resultaten lijken te stagneren, of wanneer je vrienden lachend hun tanden in een Big Mac zetten terwijl jij aan je salade zit. Daarnaast moet je ook zorgen dat je de nodige kennis, discipline en doorzettingsvermogen in pacht hebt zodat je de juiste keuzes maakt. En misschien nog wel belangrijker: jezelf de juiste doelen stellen, én die voor ogen houden.

Professionele coaching is geen overbodige luxe

Goed, afvallen is méér dan alleen maar op je eten letten. Om een (blijvende) verandering te maken, is professionele begeleiding helemaal geen overbodige luxe. Een professionele coach stelt een uitgebalanceerd voedings- en trainingsschema voor je samen. Hij geeft jou de spreekwoordelijke schop onder je kont wanneer dat nodig is, maar viert ook je successen. En die successen gaan verder dan alleen het hebben van minder kilo’s of een wasbord. Het gaat erom dat jij je gelukkig en zelfverzekerd voelt in aspecten van je leven. Zo word jij de beste versie van jezelf.

'Ik raakte dertig kilo kwijt in vijf maanden'

Iemand die uit eigen ervaring weet wat coaching bij het afvallen kan betekenen, is Sjoerd. Hij volgde een van de transformatieprogramma's van Road2Fit, waar hij begeleiding kreeg van NLP coach én ervaringsdeskundige Hung Nguyen. Sjoerd (31) vertelt: ‘Ik was veel te zwaar, deed weinig aan beweging en had weinig energie. In het verleden kwam ik allerlei obstakels tegen als ik een fitte leefstijl probeerde op te pakken. Het programma sprak me aan omdat ik hiermee meer kon bereiken dan afvallen alleen. Ik kon een blijvende verandering gaan creëren. In totaal wilde ik veertig kilo kwijt. Tijdens het transformatieproces had ik mijn doelen scherp voor ogen, en Hung hielp hierbij. Ik ben ontzettend trots op de resultaten die ik tot nu toe heb geboekt, zowel op mentaal als fysiek niveau. Zo ben ik nog maar vijf maanden bezig, maar ben ik al dertig kilo kwijt! Ook sport ik meer, eet ik anders, stel ik minder dingen uit en krijg ik meer gedaan omdat ik dingen meteen oppak. Bizar om te zien wat je in korte tijd kunt bereiken.’

En hoe zit het met jou?

Ben jij klaar om die stap te zetten naar een gezond en fitte leefstijl, met een bijhorend fit, strak en sterk lijf? Dan is het tijd om je fysieke én mentale grenzen te verleggen met ons ROCKING CONFIDENCE transformatieprogramma van FITGIRLS in samenwerking met Road2fit. Speciaal voor vrouwen!

Oprichters van Road2fit: Hung Nguyen en Behrooz Tanori - hebben drie speciale één-op-één coachingsprogramma’s ontwikkeld waarbij je optimaal en professioneel wordt begeleid op het gebied van voeding, training, mindset en persoonlijke groei. Samen met FITGIRLS ontwikkelde zij het nieuwe Rocking Confidence fit programma. Tijdens het Rocking Confidence fit programma leg jij in 8 weken hét fundament voor succes op vele vlakken van je leven. Je neemt je mindset onder de loep, vormt nieuwe gezonde gewoontes en verlegt samen met je coach zowel je mentale als fysieke grenzen. Tijdens de coaching word je gestimuleerd om je 100% op je (fitness)doelen te focussen en krijg je alle handvatten die je nodig hebt om te transformeren – zowel mentaal als fysiek. Wij hebben al honderden vrouwen fitter en gelukkiger gemaakt. Doe je met ons mee? Check hier voor alle trajecten en het aanbod van het Rocking Confidence fit programma!

Reactie plaatsen