06 april 2020 
1 min. leestijd

5 motiverende trucjes om je home work-out te killen

5 motiverende trucjes om je home work-out te killen

Met gebrek aan de sportschool kan de motivatie ver te zoeken zijn als je bed zó dichtbij is. No ladies, we kunnen dit! Wij hebben vijf motiverende trucjes om je home workout te killen. Kick some ass. 

1. Creëer de ideale ruimte

Een goed begin voor een productieve home workout, is een fijne ruimte om te sporten. Probeer zo min mogelijk afleiding om je heen te hebben, zoals een televisie die aan staat of een stapel vuile was die eigenlijk gedaan moet worden. Zorg voor een nette ruimte waar genoeg space is om al je oefeningen uit te kunnen voeren. Elke keer tegen een lamp aan knallen tijdens een jumping jack kan behoorlijk irritant en demotiverend zijn.

2. Plannen, plannen, plannen

As je thuis een workout wilt gaan doen, kunnen gedachtes als: “Ik doe eerst even een wasje” of “Ik ga wel sporten na deze ene aflevering”, al snel voorbijkomen. Don’t! Ontwijk zulke uitstellende gedachtes en plan de workout-sessie gewoon in je agenda. Als er een tandartsafspraak ingepland staat zul je ook niet eerst nog even een aflevering Friends kijken. Door de sessie echt in te plannen, zul je minder snel neigen om andere dingen te doen.

3. Digitaal hulpje

Er zijn tegenwoordig genoeg digitale hulpmiddelen die je helpen bij het sporten: apps, YouTube filmpjes, dvd’s, you name it. Zo’n hulpmiddel kan dingen vaak een stuk makkelijker maken, kant-en-klare workouts zijn wel zo fijn. Als alles al voor je klaar staat zul je al een stuk meer gemotiveerd zijn om thuis te gaan trainen, dan dat je bijvoorbeeld nog een hele workout in elkaar moet zetten. Lang leven de technologie!

4. Bonken met die speakers

In de sportschool hoor je vaak die saaie Top-40 aan staan of je oordopjes blijven overal aan haken tijdens het sporten. Thuis kun je lekker knallen op de gekste muziek naar eigen keuze. Thuis heb je geen mensen die je raar aanstaren voor die guilty pleasure hits van je en je kunt het zo hard zetten als jij wilt. Muziek kan erg motiverend zijn en kan je energielevel op een heel ander niveau brengen.

5. Gek doen

Het grootste voordeel van thuis sporten, is dat je zo gek kunt doen als jij zelf wilt, heerlijk toch? Geen stress over die slipjes die misschien door je legging schijnen of die gekke bekken die je trekt tijdens een intensieve workout. Je bevindt je in jouw personal space: no worries dus over hoe jij eruitziet en je hoeft voor niemand charmant te zijn, ideaal toch?

Ben jij al ruimte aan het vrij maken voor die workout in je woonkamer? Zet je foute muziek lekker hard, doe je lelijke zweetbandjes om en lets go!

Reactie plaatsen