09 november 2021 
1 min. leestijd

5 gouden tips om meal prepping makkelijk te maken

5 gouden tips om meal prepping makkelijk te maken

Wil je je voeding op orde brengen, maar heb je weinig tijd? Meal prepping is een goede manier om het wat makkelijker te maken. Je maakt meerdere maaltijden in éénen keer, waardoor je niet steeds hoeft na te denken over wat je vandaag weer gaat koken. Het kost je alleen de nodige planning en voorbereiding. Wij geven je vijf tips waardoor meal prepping een stuk makkelijker wordt!

1. Begin simpel

Bij meal prepping verdeel je porties eten in verschillende bakjes. Het kost enige tijd en moeite, maar dan heb je  ook wat. Begin daarom makkelijk. Je hoeft niet gelijk de meest uitgebreide en gevarieerde maaltijden te maken. Keep it simple! Wil je niet te veel nadenken over allerlei verschillende recepten? Dat hoeft ook niet, want je kunt prima je ontbijt, lunch en diner herhalen. Als je het in kunt vriezen, kun je zelfs voor een langere periode eten voorbereiden.

2. Snijd van tevoren de ingrediënten

Slaap jij liever wat  langer uit en heb je echt geen zin om 's ochtends nog  je uien, tomaten en ijsbergsla te snijden? Bereid het dan de avond van tevoren alvast. Je hoeft de volgende ochtend alleen nog maar de ingrediënten bij elkaar te gooien en je bent klaar om te gaan.

3. Bereid alleen de proteïnen

Het gaat natuurlijk vervelen als je steeds hetzelfde eet. Heb je weinig tijd maar wil je toch voor variatie in je eetpatroon zorgen? Bereid dan alleen de proteïnen voor, zoals vis, kip of ander vlees. Zo heb je variërende maaltijden en eet je voorbereidde vlees en/of vis.

4. Koop zakjes met voorgesneden groenten

Laten we eerlijk zijn: alles snijden is niet het leukste werkje, zeker niet als je uitgebreid kookt. Best begrijpelijk dus als je daar niet altijd zin in hebt. Gelukkig kun je in de supermarkt tegenwoordig allerlei voorgesneden groenten vinden. Gemak dient de mens, toch? Wel iets minder prettig voor de portemonnee, maar toch een stuk fijner.

5. Maak het leuk voor jezelf

Het bereiden van maaltijden in bakjes is natuurlijk niet het leukste moment waar we naar uitkijken. Maak het leuk voor jezelf en zet je favoriete serie of playlist op. De tijd gaat daardoor een stuk sneller en het wordt ook leuker om te preppen. En niet te vergeten: plan je meal prep moment in en houd je er ook aan. Werken naar succes kost tijd en effort, so let's go! 

Bron: nsmbl.com

Reactie plaatsen