08 april 2019 
1 min. leestijd

5 Gouden tips om meal prepping makkelijk te maken

Wil je je voeding op orde brengen, maar heb je weinig tijd? Meal prepping is een goede manier om het wat makkelijker te maken. Het kost je wel de nodige planning en voorbereiding en hiervoor hebben we voor jou 5 tips waardoor meal prepping een stuk makkelijker wordt!

1. Begin simpel

Meal preppen is het verdelen van porties eten in verschillende bakjes. Het is goed om dan simpel te beginnen zodat je niet te hard van stapel loopt. Je hoeft niet gelijk. de meest uitgebreide en gevarieerde maaltijden te maken. Keep it simple! Zo kun je bijvoorbeeld hetzelfde ontbijt, lunch en diner maken voor de hele week. Dan hoef je niet veel na te denken en als je het in kunt vriezen dan kun je zelfs voor een langere periode voorbereiden.

2. Bereid alleen de proteïnen

Het gaat natuurlijk vervelen als je steeds hetzelfde eet. Als je weinig tijd hebt, maar toch voor variatie in je eetpatroon wilt zorgen, prep dan alleen de proteïnen. Zo heb je variërende maaltijden met eet je voorbereidde vlees en/of vis.

3. Doe alleen het snijwerk

Tomaten, komkommer en ander rauwkost snijden neemt aardig wat tijd in beslag. Als je hier in de 's ochtends niet zo veel zin in hebt, zorg er dan voor dat je het de avond van tevoren al bereidt, dan hoef je 's ochtends alleen nog maar de ingrediënten bij elkaar te gooien en je bent ready to go!

4. Gebruik voorgesneden producten

Het is natuurlijk ook te begrijpen dat je niet altijd zin hebt om van alles te snijden. Als dat zo is dan vind je in de supermarkt genoeg voorgesneden groente. Dat kan iets minder zijn voor de portemonnee maar wel fijner voor het gemak.

5. Luister naar je favoriete muziek

Het bereiden van maaltijden in bakjes is natuurlijk niet het meest leke moment waar we naar uitkijken. Maak het jezelf gemakkelijk en zet een lekker nummer op. Zo ben je in no-time klaar met preppen! En niet te vergeten: plan je mealprepping moment in en houd je er ook aan. Werken naar succes kost je tijd en effort! So let's go! https://www.nsmbl.nl/meal-prepping-tips/
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down