Zomerkriebels door deze frisse tomatentaart
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Het wordt weer bijna zomer, de terrasjes beginnen langzaam vol te stromen en de salade-kommen worden weer achter uit de kast gehaald. Wij gaan dit keer alleen niet voor zo'n standaard salade, maar voor een frisse tomatentaart. Ja, ik las weer ergens taart en kon mezelf niet bedwingen. Dit keer is het geen ontbijttaart of taartje voor bij de koffie, maar dient het recept als een heus avondmaal. Het hoofdingrediënt van de taart bestaat uit tomaten, wat mij alweer laat denken aan frisse lentesalades en lekker buiten eten. Naast tomaten, wordt de taart op smaak gebracht met courgette, pesto en feta. Hij is dus vegetariër-vriendelijk. Verras je vrienden of familie met een grote punt van deze heerlijke, frisse taart en duik samen je eigen (dak)terras op voor een onvergetelijk 's zomers avondje. Een wijntje is toegestaan.
What you need (3 porties)
- Roma tomaten - 8 grote
- Courgette - 1
- Ui - 1
- Feta - 250 gram
- Ei - 2
- Groene pesto - 2 eetlepels
- Knoflook - 1 teen
- Tijm - ½ eetlepel
- Zout - snufje
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de courgette en de tomaten in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
- Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn.
- Meng in een schaaltje de eieren met de pesto, de knoflook, de tijm en een beetje zout.
- Beleg een ovenschaal met de helft van de tomaat en daarbovenop de helft van de courgette.
- Strooi de helft van de ui hierover en verkruimel de helft van de feta.
- Leg nu de rest van de courgette in de ovenschaal, daarna de rest van de tomaten en de uien.
- Giet het eimengsel eroverheen en verkruimel als laatste de rest van de feta over de tomatentaart.
- Plaats de schaal voor twintig minuten in de oven.