What you need (3 porties)
- Roma tomaten - 8 grote
- Courgette - 1
- Ui - 1
- Feta - 250 gram
- Ei - 2
- Groene pesto - 2 eetlepels
- Knoflook - 1 teen
- Tijm - ½ eetlepel
- Zout - snufje
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de courgette en de tomaten in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
- Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn.
- Meng in een schaaltje de eieren met de pesto, de knoflook, de tijm en een beetje zout.
- Beleg een ovenschaal met de helft van de tomaat en daarbovenop de helft van de courgette.
- Strooi de helft van de ui hierover en verkruimel de helft van de feta.
- Leg nu de rest van de courgette in de ovenschaal, daarna de rest van de tomaten en de uien.
- Giet het eimengsel eroverheen en verkruimel als laatste de rest van de feta over de tomatentaart.
- Plaats de schaal voor twintig minuten in de oven.
Voedzaam & Snel Tip: Gebruik een ronde ovenschaal of een ronde bakvorm van silicone voor een echt 'taart idee'. Een springvorm is minder handig, de sappen van de tomaat kunnen dan door de naden heen gaan lekken.