01 augustus 2016 
3 min. leestijd

Zo word je een fitte #girlboss! 7 tips

Zo word je een fitte #girlboss! 7 tips
Als fit chick zijnde ben je eigenlijk wel druk genoeg. Boodschappen doen, meal preppen, sportkleding wassen, je favoriete Nikes onderhouden, je progressie bij houden en niet te vergeten: trainen! Maar je voelt iets kriebelen. Je hebt naast dat inner fat kid ook een ondernemer in je. Eigen baas, eigen tijd, eigen zaak. Jep, dat is jouw droom. Maar hoe ga je dit combineren? Want na je legday PR ben je eigenlijk wel moe genoeg. Vandaag deel ik mijn tips met je.

1. Plan!

See your workouts as appointments with the boss: you are the boss and bosses don’t cancel. Dit geldt zowel voor jouw favoriete uurtje BodyPomp als een uurtje hangen in de gewichten. Je kan niet zonder en je wilt niet zonder. Wanneer je hebt besloten om een eigen bedrijf te starten, zijn dat ook afspraken die je niet afzegt. Dat zijn afspraken met jezelf. Zo kan je bijvoorbeeld met jezelf afspreken om de maandag te beginnen met een uurtje krachthonk. Vervolgens blok je in je agenda van 12 uur tot 17 uur om aan je bedrijf te werken. Daarna begin je aan je #mealprepmonday en heb je de avond nog om de puntjes op de i te zetten van je eerste werkdag van de week. You go girl!

2. Rust en ontspan

Net zoals je workouts, kan je ook de uurtjes die in je eigen onderneming stopt, plannen. Wie weet heb je nog een baan, die uren weet je waarschijnlijk al van te voren. Daar omheen plan jij je workouts, plan je de uren voor je eigen onderneming maar het allerbelangrijkste: vergeet niet je rustmomenten te plannen. Na je workout en na hard werken is het hoogtijd voor ontspanning. Zo blijf je scherp en fris. Precies wat je nodig hebt om aan je eigen onderneming te werken.

3. Wees flexibel

Je zult merken dat het plannen van je workouts en de uren voor je onderneming goed gaat, maar het leven van een ondernemer gaat niet over rozen. Zo kan het zomaar zijn dat jij je training een keer moet overslaan of dat je jouw geblokte uren niet kan gebruiken voor je onderneming. Ai ai ai, hoe ga je daar mee om? Heel simpel! Flexibel zijn. Zo kan je in plaats van een uurtje krachthonk ook een intervaltraining van dertig minuten doen. Heb je afgesproken met een vriendin maar je wilt eigenlijk nog wat uurtjes keihard werken? Vraag aan haar of zij je wilt helpen. Je bent niet voor niks vriendinnen. Natuurlijk wilt zij jou helpen. Wie weet wat er uit een brainstormsessie komt!

4. Praat over je bedrijf

Je kan het soms niet laten om het te delen op social media dat je net super lekker hebt getraind. Als je die 10 km nog sneller hebt uitgelopen dan vorige week, dan moet dat online worden geplaatst. Delen maar die blijdschap! Dat kan je ook doen met je onderneming. Mensen willen graag weten wat je doet, wij zijn nou eenmaal nieuwsgierig aangelegd (daar draait het hele social media-gebeuren op). Deel jouw struggles over het ondernemerschap, deel kleine successen en geniet van het proces. Zo bouw je niet alleen naamsbekendheid op, zo kan je zelf ook terugkijken op jouw carrière.

5. Wees niet bang

Die eerste keer dat je mee deed aan BodyAttack, de eerste keer dat je de hardloopschoenen aantrok, of juist uittrok voor je eerste yoga-sessie.. Het was allemaal een beetje eng. Het was allemaal een beetje spannend. Zo is ook het ondernemerschap. Maar wees niet bang. Als er geen uitdaging in zit, zou iedereen het doen. Ga dus doen wat je wilt doen, ook al maakt het je bang. Ook al geeft dat een gevoel van onzekerheid. Herinner je het gevoel nog toen je dat eerste – bijna onmogelijk bereikbare – doel behaalde? Zo voelt het ook wanneer je daadwerkelijk in business bent.

6. Vergaar kennis

Je hebt geleerd hoe je de perfecte squat kan uitvoeren. Filmpjes bekijken, blogs lezen, Instagram afstruinen. Je hebt het jezelf geleerd, met of van anderen. Daar gaat het ook om met het ondernemerschap. Lees, bekijk, praat erover met anderen. Er valt ook over het ondernemerschap zoveel te leren van anderen. Of juist met anderen. Bega niet dezelfde fouten die een ander heeft gemaakt. Dat je leert van je eigen fouten klopt. Maar het is ook waar dat je kan leren van andermans fouten. Ga op zoek naar iemand die jou wil helpen. Je moeder telt niet want zij zal je altijd vertellen hoe trots ze op je is, ook als je de mist in gaat. Kies iemand met daadwerkelijk expertise op het gebied van eigen baas.

7. Just do it!

De allerlaatste tip komt van een alom bekende en voor de hand liggende slogan van één van mijn favoriete sportmerken: just do it. Probeer het gewoon. Hoe eng het ook is, hoeveel je ook nog moet leren, hoeveel tijd er ook in gaat zitten. Als jij het wil, waarom niet?!

Ben jij ook een ondernemer? Deel jouw tips!

Facebook-profielfoto-blogpagina

Als fitgirl zijnde en ondernemer in spe werkt Allysia hard aan haar lijf, start-up maar vooral ook aan haar mindset. Op haar blog Allysia.nl deelt zij haar verhalen zodat we allemaal die sterke mentale ruggengraat krijgen. Fitness en een carrière gaan namelijk hand in hand!

Allysiapuntnl2016-2

Reactie plaatsen