Redactie
12/12/2016
3 min
0

Zo ga je fit op citytrip!

12/12/2016
3 min
0
Nieuwe steden ontdekken is altijd vet, enige nadeel (vind ik) is dat ik er zelf ook wat vetter van word. Natuurlijk is dat niet erg want die kilootjes gaan er altijd vanzelf wel weer af, maar het is ook mogelijk om wat meer gezonde keuzes te maken tijdens je trip. Bovendien is het zelfs leuk om fit tijdens je trip te zijn! Zo kom je zonder opgeblazen gevoel en vol goede energie terug van je weekendje weg.

1. De voorbereiding

Paspoort? Check. Leuke outfits? Check. Voorraad aan eten? Uh… Wat? Een voorraad aan gezond eten is hét antwoord om fit op citytrip te gaan. Vriendinnen noemen mij vaak de ‘‘mama’’ van de groep omdat mijn handtas altijd vol zit met ongezouten noten, gedroogd fruit en suikervrije mueslirepen. Zo hoef jij op het vliegveld of in vliegtuig niet een kleffe muffin naar binnen te werken maar neem je gewoon een graai uit je handtas. Een appel of worteltjes zijn ook een lekker alternatief maar dit blijft minder lang goed. Met twee zakken aan ongezouten noten kun je vaak al een hele citytrip vooruit. Ook handig als je de stad aan het verkennen bent en ineens een trek-aanval krijgt maar het enige alternatief een worstenkraam op de hoek van de straat is…

2. Doe onderzoek

Niets is zo leuk als de voorpret voor een citytrip toch? Vaak weten we precies waar we moeten zijn voor die ene vette club of de beste winkels. Maar je kan natuurlijk ook al uitzoeken waar je tijdens je citytrip wil eten! Instagram is vaak een handige tool voor dit soort dingen. Door te zoeken op #healthy, #food en de naam van de stad, kom ik vaak de meest schattige vegan of vegetarische restaurantjes tegen die op mijn ‘to eat’ lijstje komen te staan. Dit scheelt mij veel tijd om de avond zelf, tijdens mijn citytrip, nog een leuk eettentje te vinden. Zo voorkom je dat je in een toeristische, met tl-buizen verlichte pizzatent beland. Vaak stippel ik al wat dingen uit wat er rondom dat restaurant of lunchtentje te doen is. Tja… Eten is zeg maar echt mijn ding.

3. Ga lopen

Probeer metro’s, bussen en taxi’s te vermijden. Trek je gympies aan en verken te voet de stad. Kies een punt uit waar je die dag heen wil en ga er gewoon lopend heen. Onderweg kom je waarschijnlijk de leukste koffietentjes en mooie straatjes tegen, ideaal om wat shots te schieten voor je Instagram. Zonder dat je het doorhebt, maak je op zo’n dag ongeveer 10.000 stappen. Een soort van work-out zonder dat je het doorhebt! Geen fan van lopen? Huur dan een fiets om de omgeving te verkennen. Vaak is dit wel iets meer uitkijken omdat ze in het buitenland niet erg gewend zijn aan fietsers.

4. Zoek een yogaschool

Houd je wel van een potje yoga of Pilatus? Waarom dan niet meedoen aan een proefles in de stad waar je naartoe gaat? Yoga doen ze echt overal ter wereld en je hebt er vaak niet veel voor nodig. Een yogapants en een sporttop zijn voldoende en dit neemt 0 ruimte in beslag in je koffer. Aanrader is om van te voren alvast een yogaschool te contacten en een les te boeken. Zo ben je verzekerd van je plek in de les. Het is ook interessant om eens een keer een nieuwe vorm van yoga uit te proberen. Zo heb ik tijdens mijn citytrip in Hamburg eens een keer Flying Pilatus geprobeerd. Zeker een aanrader! Nog een voordeel van een lesje yoga of Pilatus tijdens je citytrip is dat je vaak tijdens die les mensen ontmoet die dezelfde interesses hebben als jij. Zij weten vaak waar andere Fitgirls uithangen en kunnen je interessante tips geven voor je trip. Bovendien kom je na zo’n ontspannen weekend weer vol goede energie thuis.

5. Neem je sportschoenen mee

Deze laatste tip is voor de echte diehards, want je sportschoenen meenemen in je koffer, betekent dat je waarschijnlijk geen ruimte meer hebt voor je hoge hakken. Ik zweer echter bij een rondje hardlopen in een nieuwe stad. Geloof mij, niks is lekkerder dan vroeg opstaan en in je eentje al rennend de stad te verkennen. Je voelt je vrouw van de wereld als je door nieuwe straten rent terwijl iedereen nog op één oor ligt. Je moet alleen wel even opletten. Ik ben al super vaak verdwaald in zo’n nieuwe stad. Daarom schrijf ik vaak het adres van mijn hotel op en download ik een offline map via Ulmon zodat ik ook zonder internet weet waar ik ben. Je kan het best ook even bij de receptie vragen waar het veilig is om te hardlopen. Niet alle buurten zijn even veilig om als Fitgirl rond te huppelen. Je kunt natuurlijk ook naar een park hardlopen en daar wat krachtoefeningen doen. Zo begin jij de dag met een lekker fit gevoel! Heb jij nog tips? Laat ze dan hieronder achter. Ik ben wel benieuwd hoe jullie fit op citytrip gaan.
Reacties
Categorieën