21 december 2017 
2 min. leestijd

Zo eet en drink jij een stralende huid

Zo eet en drink jij een stralende huid
You are what u eat.. Crèmepjes en scrubs zijn handig voor de reiniging van het gezicht, maar voor een echt stralende huid begin je van binnenuit. Een gezonde en stralende huid willen we allemaal hebben toch? Vooral tijdens deze koude dagen kan de huid er al snel grauw uit gaan zien. Voeding is naast reiniging een zeer essentieel onderdeel voor een gezonde huid. Natuurlijk spelen hormonen en genetische afwijkingen een belangrijk rol, maar een voeding is een belangrijke basis.

1. Water

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, voldoende water drinken heeft veel voordelen. In dit geval dus ook voor een stralende huid. Het is heel logisch: door het drinken van veel water blijf je gehydrateerd, dus ook je huid. Door genoeg water te drinken houd jij je huid gevoed en zal het van zelf gaan stralen. Volgens diëtist Kerrie Gans is het drinken van ongeveer zes glazen per dag een goed begin voor de ideale hydratatie van jouw huid. So drink up ladies!

2. Chocolade

Wait, what?! Ja, je leest het goed, chocolade is goed voor je huid. We hebben het dan wel over zo puur mogelijke chocolade, dus met een cacaogehalte van minimaal 70 procent. Uit onderzoek blijkt dat cacao de huid goed beschermt tegen UV-stralen door de antioxidant flavonoïden die cacao bevat. Dit betekent dat je het krijgen van rimpels een klein beetje uit kan stellen door het eten van pure chocolade. Daarnaast beschermt het je huid goed tegen huidaandoeningen. Bovendien bevat pure chocolade ook allerlei vitamines als vitamine A, B1, C, D en E die er voor zorgen dat de huid gehydrateerd en glowy blijft. Chocolade eten en een mooie huid behouden, ideaal toch?

3. Groene thee

Groene thee bevat veel antioxidanten, wat volgens voedingsdeskundige Jeffrey Morrison goed helpt tegen een rode huid. Minder rode plekjes zullen zorgen voor een egalere uitstraling van het gezicht. Daarnaast is groene thee ook goed voor donkere kringen onder je ogen. Niet alleen regelmatig een kop thee drinken is goed voor de huid, maar ook de zakjes of blaadjes van de thee zorgen voor veel voordelen. Zo helpen afgekoelde groene thee zakjes ook goed voor de kringen onder de ogen.

4. Vitamine C

Vitamine C zorgt voor een mooiere huid. Het is een belangrijk antioxidant die erg goed is voor het genezen van de huid. Vitamine C kan goed zijn voor onzuiverheden, vlekjes of littekens. Vitamine C is daarnaast ook goed tegen collageentekort. Door een collageentekort kan het voorkomen dat je een grauwe en doffe huid krijgt. Om dus die gezonde glow op je gezicht te krijgen, is vitamine C een aanrader! Voedsel waar veel vitamine C in zit zijn bijvoorbeeld sinaasappels, kiwi's, aardbeien en broccoli.

5. Gezonde vetten

Avocado’s, vis en noten zijn etenswaren die veel gezonde vetten bevatten, ook wel essentiële vetzuren genoemd. Deze vetten bieden de huid een goede voeding waardoor de huid zal stralen, verteld voedingsdeskundige Jo Lewis. De huid krijgt zo namelijk genoeg vocht binnen. Dit kan handig zijn tijdens de winter wanneer de huid die extra hydratatie zeker kan gebruiken! Ben jij al klaar om te stralen?   Onze expert, beweeg- en lifestyleadviseur Yentl Westerbaan, beaamt dit volledig. Bronnen: Lally, C., Tamburic, S., Williams, S. (2009, 8 september). Eating chocolate can significantly protect the skin from UV light, van https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19735513 Lewis, J. (2017, 17 juli). Eat your way to fabulous skin, van https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/eat-your-way-fabulous-skin Tadimalla, R.T. (2017, 19 september). 27 Amazing Benefits Of Vitamin C For Skin, Hair, And Health, van http://www.stylecraze.com/articles/amazing-benefits-of-vitamin-c-for-skin-hair-and-health/#WhatAreTheBenefitsForSkin? Tadimalla, R.T. (2017, 8 november). 20 Benefits Of Green Tea That You Should Definitely Know, van http://www.stylecraze.com/articles/20-benefits-of-green-tea-that-you-should-definitely-know/#gref
Reactie plaatsen