Zo behaal jij jouw doelen en word je succesvol! + download ons GRATIS e-book

Zo behaal jij jouw doelen en word je succesvol!  + download ons GRATIS e-book
Oprah, Beyoncé, Tony Robbins, ze zeggen het allemaal: om succesvol te zijn moet je goed voor jezelf zorgen. De meeste mensen weten dit ook wel, maar hoe krijg je dat voor elkaar als je druk bent? Op tijd gaan slapen, mediteren, gezond eten, sporten... Het is vaak hetgeen we het eerste laten vallen op het moment dat we druk zijn, stress ervaren of niet lekker in ons vel zitten. Uit een nieuw onderzoek (1) is gebleken dat zeer succesvolle mensen, eerder naar bed gaan, voor het slapen gaan minder tijd doorbrengen op internet en voor de televisie, vitamines slikken, een gezond ontbijt eten en hun maaltijden voorbereiden. Waarom doen we dit dan niet allemaal? En waarom vinden we het dan blijkbaar zo moeilijk om dit vol te houden, terwijl er dus letterlijk bewijs is dat het je succes kan gaan brengen? Waarschijnlijk ben jij net als ieder ander druk. Druk met je carrière, je gezin of andere verplichtingen. Waar haal je dan de tijd vandaan om langer te slapen, meer te bewegen en maaltijden voor te bereiden? Het zit hem allemaal in het stellen van prioriteiten en het vinden wat werkt voor jou. We zijn zo geprogrammeerd om te doen wat we altijd doen, dat het lastig is om deze cirkel te doorbreken. Daarbij is er zo ontzettend veel advies te vinden om ons heen, hoe weet je nu waar je naar moet luisteren?

Onderneem actie

Heel simpel: degene naar wie je moet luisteren is naar jezelf. Jij alleen kan vinden wat werkt voor jou, niemand anders. En so what als dat iets heel anders is dan wat andere mensen (van jou) gewend zijn. Zolang jij er goed bij voelt en het werkt voor jou is het goed. Het begint allemaal bij bewustwording, jij hebt net zoveel uren in je dag als een succesvol persoon als Beyoncé, maar wat ga jij doen met die uren? Je kan elke dag een half uur eerder naar bed gaan, als jij dat wilt. Je kan elke dag een stuk gaan wandelen, je kan water drinken in plaats van frisdrank en je kan gezondere maaltijden koken. Het is maar net wat jij ervoor over hebt en wat goed voelt voor jou. We weten allemaal wat we moeten doen, wat vaak ontbreekt is het plan. Denk bijvoorbeeld niet: ''ik moet genoeg slapen'', maar: ''wat kan ik nu veranderen om een betere nachtrust voor mezelf te creëren?'' Door er geen oordeel aan te hangen, maar er een positieve twist aan te geven voelt het direct anders en kan je een plan maken. Je kan wellicht een boek lezen of een meditatie doen in plaats van televisie kijken, of je neemt het besluit om je telefoon niet meer te checken in de avond. Ga op zoek naar iets wat je past, want alleen dan gaat het duurzaam, dus op de lange termijn voor je werken. En is dat niet wat we willen? Iets wat voor een lange tijd voor ons kan werken? In plaats van steeds weer iets anders moeten zoeken.

Alles of niets

Ook een grote valkuil voor velen. We willen alles tegelijk, we veranderen niet stapje voor stapje, maar alles moet tegelijkertijd. Dat gaat niet werken. Het beste is om het rustig aan te doen zodat je kan wennen aan iets waarvan je wilt dat het een gewoonte wordt. Pas als het een gewoonte wordt is het iets wat je vol gaat houden en wat dus, daar is hij weer, duurzaam voor je gaat werken. Verkijk je ook niet op de tijd. Je hebt niet voor alles een uur nodig. Een kwartiertje wandelen of een meditatie van vijf minuten kan ook al nut hebben! Zeker als het je ochtend- of avondritueel betreft.

Be Your Own Guru

Ik ben hier continue mee bezig: vinden wat werkt voor mij. In mijn werk, mijn privé leven, in alles. Ik heb een enorme passie voor persoonlijke ontwikkeling, Dani ook. Daarom willen wij met FITGIRLS het verschil maken, we willen meer vrouwen bereiken en helpen om op dit punt te komen. Om te kiezen voor jezelf en om in je eigen kracht te gaan staan: om net als Beyoncé, Oprah of wie dan ook het leven te leven wat jij wilt. Achter de schermen zijn we daarom heel hard bezig met ons online programma 'Be Your Own Guru' waarin dit allemaal samenkomt. En het is echt waar, de verbeterde nachtrust, minder televisie en internet voor het slapengaan, mediteren en gezond eten, het helpt ons. En daarom kunnen wij jou ook weer helpen! We gaan je niet vertellen wat je moet doen, maar leren jou hoe je je eigen expert wordt, zodat je geen dieetboek of guru meer nodig hebt. Alle antwoorden liggen in jezelf en wij gaan je helpen deze te vinden en je leven tot je volste potentieel te leven.

Wil jij alvast gratis informatie?

Het online programma komt in september uit, maar je kan je hier alvast inschrijven. Je ontvangt dan gelijk ons GRATIS e-book met praktische tips, die we in samenwerking hebben gemaakt met onze experts Jorden Bres en Suzanne Te Riele.   Bron onderzoek (1): https://porch.com/resource/habits-of-highly-successful-people
Jody
Door

Jody

op 26 Jun 2018

Een guideline om een druk leven relaxter te maken, ik ben erg benieuwd! Een van de dingen die ik zelf uitprobeer is telkens te kijken waar ik mijn energie in uit: wat kan ik nu aan en wat nog niet? Het laatste zet ik even op een bankje of maak ik een notitie van/spar ik eerst met partner of collega's. Dank jullie wel dames voor jullie inzet en energie voor fitgirls! Keep it up!! :)

Reactie plaatsen