Redactie
11/21/2016
1 min
1

Zet je mijter maar vast op: Sinterklaas smoothie

11/21/2016
1 min
1
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Over ruim een week wordt het Sinterklaasfeest alweer gevierd en dat vraagt natuurlijk voor heerlijke, bijpassende recepten! Met deze smoothie maak je gegarandeerd alle kinderen (en volwassenen) 's avonds blij(er).
Heb jij je mijter alweer op? Sinterklaas is al een tijdje in het land en de pepernoten liggen al sinds september in de winkel. Of je het feest (nog) viert of niet, de liedjes die door de straten schallen brengen ons altijd wel eventjes in een goede, feestelijke stemming. Om je nog meer in the mood te krijgen voor het Sinterklaasfeest hebben wij, naast ons speculaas recept, ook een heus smoothierecept voor je. Zet de oldie but goldie liedjes maar vast aan. Maar 4 ingrediënten, eventjes blenden en proosten maar!

What you need (2 porties)

  • Banaan - 2
  • Speculaaskruiden - 2 tl
  • Cacaopoeder - 2 el
  • Yoghurt - 300 ml

Make, bake & shake

  1. Pel de bananen en snijd ze in stukjes: dit blend wat makkelijker. Doe ze in de blender.
  2. Giet de yoghurt er bij in.
  3. Voeg als laatste het cacaopoeder en de speculaaskruiden toe, dan blijven ze niet onderin de blender zitten. Been there, done that. ;)
  4. Mix de ingrediënten tot een glad geheel.
  5. Verdeel de inhoud over twee glazen. Sprenkel eventueel wat kokossnippers of cacaopoeder over de bovenkant voor die finishing touch.
  6. Fijn Sinterklaasfeest!
Reacties
Categorieën