24 juni 2016 
2 min. leestijd

Zen met de vijf beste Yoga Workouts

Zen met de vijf beste Yoga Workouts
Yoga; het wordt misschien vaak geassocieerd met zweverige, geitenwollensokken dragende, tofu kauwende hippies en ook ik heb ooit tot de groep sceptici behoord. De diepe emotionele ervaringen die je zou kunnen beleven tijdens het beoefenen van yoga, leken mij ietwat overdreven, maar daar ben ik op teruggekomen.

For mind and body

Tijdens mijn derde yogales gebeurde het, het overviel me, ik moest huilen en ik wist niet precies waarom. Yoga leek gewoon even zo erg op het leven. Soms zit je in een ongemakkelijke pose en heb je de neiging om in een kramp te schieten, maar wetende dat het allemaal slechts tijdelijk is, kun je het beste gewoon diep in en uit blijven ademen. Ook vervelende emoties en gebeurtenissen komen en gaan. Ik had zo’n lange tijd mijn lichaam geblokkeerd en aangespannen, doordat ik niet lekker in mijn vel zat en op dat moment ontspande ik en kwam het er allemaal uit. Yoga heeft mij geleerd om meer los te laten, dingen te laten zijn zoals ze zijn, te durven voelen en gewoon te blijven doorgaan met ademhalen. Oké, misschien klink ik nu ook zweverig. Laat ik je dan nog een andere reden geven om yoga te beoefenen; het is ook gewoon super goed voor je lijf. Je armen, benen, billen en buikspieren worden allemaal aangesproken tijdens een goede yoga workout. Goed voor mind en body! En het leuke is dat je er helemaal niet voor naar een yogaschool hoeft te gaan. Het kan ook gewoon thuis met deze vijf yoga workouts!

Vijf yoga home workouts

1. Fitnessblender

Ken je Fitness Blender al? Zo niet, dan werd dat sowieso tijd! Fitness Blender heeft heel veel gratis workouts op hun YouTube kanaal. Ze hebben zelfs weekprogramma’s. Verschillende soorten workouts, voor verschillende spiergroepen en voor verschillende niveaus. Geen geld of tijd om naar de sportschool te gaan? Fitness Blender staat altijd voor je klaar.

2. Power Flow Yoga

Deze Power Flow Yoga workout is kort en krachtig, voor als je wat minder tijd hebt en je op zoek bent naar een minder ‘saaie’ yoga sessie. Deze korte workout zal jou dat extra beetje energie geven, waardoor je er weer klaar voor bent om je te mengen in de gekte van de wereld.

3. Yin Yoga

Meer behoefte aan echt even relaxen? Dan is deze Yin Yoga workout misschien iets voor jou. In de yoga staat yin voor het geaarde en het rustige. Yang staat voor het krachtige en meer explosieve. Yin is meer ontspanning, yang is meer aanspanning. Wat niets zegt over het uiteindelijke resultaat, want goede aanspanning kan ook zorgen voor een flinke ontlading, waardoor je je uiteindelijk ontspannen voelt. Andersom kan je ook van ontspanning heel veel energie en kracht krijgen. Het ligt er dus helemaal aan waar jij behoefte aan hebt!

4. Blogilates

Oké, dit is niet specifiek een ‘echte’ yoga workout, maar ik vind Cassey Ho (Blogilates) gewoon te leuk om niet op te nemen in een lijstje met workouts. Cassey Ho maakt vrolijke en aanstekelijke workout video’s in alle soorten en maten. Via haar website kun je ook elke maand een gratis workoutkalender downloaden. Een absolute aanrader!

5. Tim Senesi

En nog een lekkere man voor de liefhebber! Ook erg spannend. Ik bedoel ontspannend. Achja, oordeel zelf maar! Deze workout spreekt je hele lichaam aan in slechts een halfuur tijd. Succes!
Reactie plaatsen