Heb je zin om een verse soep te maken? Dan is dit recept Voedzaam & Snel een goede optie! Deze combinatie die je niet vaak tegen komt, maar het gaat je smaakpapillen wellicht aangenaam verrassen. Prie is een veel gebruikte groente in verschillende gerechten. Het geeft veel smaak en is gezond. Dat is niet voor niks, deze groente zit namelijk veel goede vezels en voedingsstoffen. Prei bestaat voornamelijk uit water, maar daarnaast zit het ook vol met vitamine A, C en K.
What you need (2 porties)
- Prei – 500 gram
- Oesterzwammen – 150 gram
- Crème fraîche – 150 gram
- Zilvervliesrijst – 75 gram
- Groente bouillon – 750 milliliter water + 1 eetlepel bouillonpoeder
- Ui – 1 stuk
- Roomboter – 2 klontjes
- Knoflook – 1 flinke teen
- Verse peterselie – 7 gram
- Verse bieslook – 5 gram
Make, Shake & Bake
- Snijd de prei door de helft, was het goed onder kraan en snijd daarna de prei in halve ringen.
- Snipper de ui, en snijd de knoflook klein.
- Pak een soeppan, laat er een klontje boter in smelten en fruit in de pan de knoflook en ui.
- Als je de ui en knoflook gefruit hebt, voeg je prei toe.
- Voeg na vijf minuten de rijst toe en roer goed door. Hierna voeg je de groente bouillon toe, en roer het nog door elkaar. Laat dit nu twintig minuten zachtjes koken.
- In de tussentijd snijd je bieslook en peterselie. De oesterzwammen snijd je in grote stukken.
- Pak een andere pan, bak hier met een klontje boter de oesterzwammen voor vijf minuten in.
- Pureer de soep, met een staafmixer. Roer er ondertussen crème fraîche doorheen.
Serveer het in soepborden en leg de oesterzwammen en kruiden er op. Enjoy!
Vera
op 26 Aug 2018Inge
op 21 Feb 2018