Zelf tortilla's maken: Wraps met gehakt en frisse yoghurtsaus
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Dit keer mag je je sombrero uit de verkleedkist halen, want we maken tortilla's gevuld met gehakt. Oké, als je het hele recept precies na wil maken, heb je deze maaltijd iets langer dan 'binnen een handomdraai' op tafel. We geven namelijk niet enkel het recept voor de vulling en de saus, ook de tortilla's zelf kun je helemaal zelf maken. Heb je hier geen tijd voor? Dan kun je altijd wraps of tortilla's uit de winkel halen, maar als je een verantwoorde variant hiervan op je bord wil, kun je beter zelf lekker gaan kokkerellen.
De tortilla
Het omhulsel van de vulling wordt in dit geval gemaakt van eieren en roomkaas. In tegenstelling tot de Mexicaanse tortilla, die gemaakt is van meel, en de Spaanse tortilla, waarin wel ei zit, maar waaraan ook nog aardappels zijn toegevoegd, is de Voedzaam & Snel Tortilla een stuk minder calorierijk. Vul je tortilla's met de ingrediënten uit het onderstaande recept of maak bijvoorbeeld een vegetarische variant. Je kunt ook kip in plaats van gehakt gebruiken. En de yoghurtsaus kun je inwisselen voor een pittig sausje. De mogelijkheden zijn eindeloos en wanneer je geweten aan je begint te knagen omdat de koelkast nog vol ligt, zou je zelfs al je restjes van de afgelopen week erin kunnen gooien.What do we need? (voor zes kleine tortilla's)
Voor de tortilla's
- Ei - 4
- Kruidenroomkaas - 100 gram
- Cayennepoeder - ¼ theelepel
- Zeezout - snuf
- Roomboter - om in te bakken
Voor de vulling
- Rode ui - ½
- Trostomaten - 3
- Rundergehakt - 300 gram
- Mais - 1 blikje van 150 gram
- Peper - naar smaak
- Rucola - 2 handjes
Voor de saus
- Griekse yoghurt - 6 flinke eetlepels
- Limoensap - van 1 kleine limoen
- Koriander - een paar takjes
Make, Shake & Bake
- Meng de ingrediënten voor de tortilla's in een keukenmachine.
- Bak zes kleine tortilla's met het mengsel in een klein beetje roomboter aan beide kanten lichtbruin, draai de pannenkoekjes voorzichtig om met een flexibele spatel.
- Snipper ondertussen de rode ui en snijd de trostomaten in blokjes.
- Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje, knijp de limoen erboven uit en klop het sap door de yoghurt.
- Rul het gehakt en verwijder het vet.
- Schep de ui, tomaten en maïs door het gehaktmengsel en voeg naar smaak peper en eventueel een beetje zout toe.
- Leg in elke tortilla een beetje rucola, schep er wat van het gehaktmengsel in en maak af met een lepel saus en wat blaadjes koriander