De tortilla
Het omhulsel van de vulling wordt in dit geval gemaakt van eieren en roomkaas. In tegenstelling tot de Mexicaanse tortilla, die gemaakt is van meel, en de Spaanse tortilla, waarin wel ei zit, maar waaraan ook nog aardappels zijn toegevoegd, is de Voedzaam & Snel Tortilla een stuk minder calorierijk. Vul je tortilla's met de ingrediënten uit het onderstaande recept of maak bijvoorbeeld een vegetarische variant. Je kunt ook kip in plaats van gehakt gebruiken. En de yoghurtsaus kun je inwisselen voor een pittig sausje. De mogelijkheden zijn eindeloos en wanneer je geweten aan je begint te knagen omdat de koelkast nog vol ligt, zou je zelfs al je restjes van de afgelopen week erin kunnen gooien.What do we need? (voor zes kleine tortilla's)
Voor de tortilla's
- Ei - 4
- Kruidenroomkaas - 100 gram
- Cayennepoeder - ¼ theelepel
- Zeezout - snuf
- Roomboter - om in te bakken
Voor de vulling
- Rode ui - ½
- Trostomaten - 3
- Rundergehakt - 300 gram
- Mais - 1 blikje van 150 gram
- Peper - naar smaak
- Rucola - 2 handjes
Voor de saus
- Griekse yoghurt - 6 flinke eetlepels
- Limoensap - van 1 kleine limoen
- Koriander - een paar takjes
Make, Shake & Bake
- Meng de ingrediënten voor de tortilla's in een keukenmachine.
- Bak zes kleine tortilla's met het mengsel in een klein beetje roomboter aan beide kanten lichtbruin, draai de pannenkoekjes voorzichtig om met een flexibele spatel.
- Snipper ondertussen de rode ui en snijd de trostomaten in blokjes.
- Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje, knijp de limoen erboven uit en klop het sap door de yoghurt.
- Rul het gehakt en verwijder het vet.
- Schep de ui, tomaten en maïs door het gehaktmengsel en voeg naar smaak peper en eventueel een beetje zout toe.
- Leg in elke tortilla een beetje rucola, schep er wat van het gehaktmengsel in en maak af met een lepel saus en wat blaadjes koriander
Tip van Voedzaam & Snel: Leg de tortilla's dicht tegen elkaar aan zodat ze niet openvallen, of houd ze dicht met een prikker.
Ga jij precies deze tortilla's maken of ga je zelf creatief aan de slag? (: