What do we need
- 1 liter water
- 4 zakjes groene thee - dit is zo'n 5 gram
- sap van 1/4 citroen
- 1 el agavesiroop
Make & shake
Breng een liter water aan de kook. Laat bij het gebruik van groene thee het water iets afkoelen, anders verbrandt de thee. Voeg de thee, agave en het citroensap aan het water toe en laat een paar minuten trekken. Laat de thee afkoelen en bewaar hem daarna in de koelkast. Serveer met ijsklontjes en eventueel verse munt en een kneepje citroensap. Psst! Je kunt de thee het beste bewaren in een grote glazen fles.Referenties:
Carmen Cabrera, PhD, Reyes Artacho, PhD, Rafael Gime´nez, PhD: Beneficial Effects of Green Tea—A Review. J Am Coll Nutr 25: No. 2: 79-99, 2006 Shanafelt TD, Lee YK, Call TG, Nowakowski GS, Dingli D, Zent CS, Kay NE. Clinical effects of oral green tea extracts in four patients with low grade B-cells malignancies. Leuk Res 2006;30(6):707-712Bo houdt ontzettend veel van eten en probeert alles wat ze eet en kookt zo lekker én gezond mogelijk te maken. Voor Bo betekent gezonde voeding energie en kracht en lekker eten ontspanning en gezelligheid. Op beaufood.nl post ze dagelijks recepten waarmee ze jullie laat zien (en proeven!) dat die twee dingen héél goed samen gaan. Gezonde en glutenvrije appel-kaneel broodjes? Healthy frikandellen? She’s got it all! Deze recepten en meer vind je op beaufood.nl