Zalmgerecht met citroen en quinoa

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Zin in je avondeten maar nog geen idee wat je moet gaan maken? Kies voor dit quinoa met zalm recept! Als grote zalm-enthousiast kon ik het niet laten om dit recept met jullie te delen. Vis gaat er eigenlijk altijd wel in en als het kon zou ik elke avond zalm eten. Zelf kan ik normaal gesproken niet echt iets anders bedenken om erbij te eten dan zoete aardappel, dus ieder ander idee is welkom! Vergeet niet om je heerlijke avondeten met ons te delen: post ‘m met de hashtag #FGRecept zodat wij mee kunnen genieten.

What you need

  • Zalm – 2 van ongeveer 125 gram per stuk
  • Quinoa – 1 kopje (ongeveer 150 gram)
  • Mosterd – 1 eetlepel
  • Dille – 1 eetlepel
  • Citroensap – 2 eetlepels
  • Crème fraîche – 2 eetlepels
  • Peper & zout – naar smaak

Make & shake

  1. Vul een kopje met quinoa of weeg de hoeveelheid af en giet dit in een pan.
  2. Giet ongeveer 200 milliliter water bij de quinoa en breng deze aan de kook.
  3. Breng het op smaak met peper en zout.
  4. Doe het deksel op de pan en laat de quinoa zo’n 15 minuten pruttelen.
  5. Doe de mosterd, het citroensap en de crème fraîche bij elkaar in een schaaltje en meng dit.
  6. Bak nu de zalm tot deze gaar is.
  7. Roer het mosterdmengsel door de quinoa heen en doe het op een bord. Leg de zalm er bovenop en strooi de dille eroverheen.
  8. Genieten maar!