05 januari 2018 
3 min. leestijd

Your hips don't lie tijdens een les zumba

Your hips don't lie tijdens een les zumba
Altijd zat er al stiekem een Shakira in mij verscholen. Schudden met je billen op de lekkerste beats. Het was tijd om die Shakira in mij los te laten tijdens een les zumba. Vroeger heb ik al meerdere lessen zumba gevolgd, maar ik ging deze week voor iets nieuws. Zumba/steps scheen de shit te zijn, en ik kon niet wachten. Helaas was er bij aankomst een roosterwijziging en werd het alleen zumba. Dat mocht de pret natuurlijk niet drukken! Misschien alleen maar goed, want steps en zumba was waarschijnlijk een grote uitdaging. Al die moves en stapjes tegelijk… Nu kon ik gewoon mijn lichaam overgeven aan de muziek. Veel mensen zullen zumba wel kennen van de sportschool, het is namelijk een bekende groepsles bij sportscholen. Toch komt het vaak voor dat je het wel langs ziet komen, maar nooit er voor kiest om de zaal in te stappen. Stap eens uit je comfortzone en probeer eens wat nieuws. Wie weet ben jij meteen verkocht en kun je niet meer zonder. Zumba is gebaseerd op een Latijns- en Amerikaanse dans. Je zult tijdens een les zumba verschillende soorten dansen beoefenen, zoals salsa.

Sportschool Fresh Fitness

Er zijn zo veel verschillende sportscholen, het is dan ook voor een sportschool een hele uitdaging om uniek te blijven. Sportschool Fresh Fitness is dat zeker gelukt. In hartje Amsterdam, in de Pijp, vind je de sportschool. Het unieke aan deze sportschool is dat er in het midden van de sportschool een ronde zaal is. Hier worden de groepslessen gegeven. De apparaten voor krachttraining staan om deze ronde zaal heen. Dit vond ik erg creatief en gaf een goede sfeer. Bij binnenkomst vertelde ik dat ik nieuw was bij de sportschool. Ik werd vriendelijk geholpen en kreeg een rondleiding door de sportschool. Fresh Fitness heeft een hygiënische, nette uitstraling wat mij erg beviel.

Zumba

It’s time to shake your booty. De les begon en de vervanger voor de les was een lieve vrouw genaamd Esther. Het was toch al wel een paar jaar geleden dat ik Zumba had gedaan, of überhaupt up-tempo gedanst heb. In de club waag ik zo af en toe wel een dansje, maar dan is er geen choreografie. Met gezonde spanning begon ik aan de warming-up, en ik had mezelf slim achterin de zaal geplaatst. Mocht het helemaal fout gaan, dan zien ze het tenminste niet. 😉 De docente was erg enthousiast, en je zag aan alles dat ze er volop van genoot. Dit gaf mij heel veel energie om er helemaal in mee te gaan, en om even alles los te schudden, let-ter-lijk. We kregen bij sommige nummers een buikdanssjaaltje. Ik was bang dat we gingen buikdansen, want dat zou vernederend worden door mijn gebrek aan talent voor buikdansen. Gelukkig was het sjaaltje om de billen goed te kunnen shaken en om meer feeling te krijgen.

Hips don’t lie

Ik moet eerlijk toegeven dat het zwaarder was dan ik had verwacht. Toen ik te horen kreeg dat het alleen zumba werd in plaats van zumba/steps, had ik een lekkere dansles verwacht. Het was een les vol power met constante danspasjes. Stil staan was geen optie, waardoor je lekker in de beat bleef. In het begin was het even in komen, maar midden in de les was de Shakira in mij eruit gekomen. Wat ging ik lekker op die beats, het leek net alsof ik een dansbattle met mezelf aan het houden was. Ik kreeg steeds een beetje meer energie. Wil jij de ochtend fris en vrolijk beginnen? Dan is zumba zeker een goede workout voor jou. Je begint de dag met heerlijke up-tempo muziek, waar je lekker op kunt swingen. Zumba was voor mij een succes, maar ik ben stiekem nog wel benieuwd naar zumba/steps. Misschien is dit iets voor de volgende keer. 😉 Stap jij uit je comfortzone, en ga je een keer WEL die les zumba volgen? You rock girl! Via OneFit kun je deze les volgen. Wij vinden OneFit echt een toffe uitvinding omdat je nergens voor lange tijd aan vast zit, overal kunt sporten en heel veel keuze hebt. Wil jij ook sporten met OneFit? Gebruik dan de discount code FITGIRLS en krijg €25,- korting op je inschrijving en een toffe OneFit tas! Emma zit in het laatste jaar van haar opleiding Communicatie. Ze is een sportieve meid die nooit stil kan zitten. Vier jaar geleden vond ze haar passie in fitness, en het heeft haar niet meer losgelaten. Emma heeft een gigantische liefde voor wijn en sushi en dan het liefst met heel veel lieve mensen om haar heen!
Reactie plaatsen