12 januari 2018 
3 min. leestijd

Yogilates: voor mensen die niet kunnen kiezen

Yogilates: voor mensen die niet kunnen kiezen
Say what?! Yogilates?! Ja, toen ik deze sport bij OneFit tegenkwam was ik ook verbaasd. Iedereen kent yoga en pilates wel, maar samen? Dat kon ik niet voor me halen, maar dat maakte me juist nieuwsgierig. Hoe zou het eruit gaan zien? Wat kon ik verwachten? De vorige keer tijdens een les Sweat and Flow ging de yoga me niet zo goed af, dus ik was erg benieuwd. Komt bambi op het ijs terug of blijkt het dat oefening kunst baart? Ik had zelf nog nooit pilates gevolgd, dus wist ik niet wat ik daar van kon verwachten. Ik had yoga sowieso al onderschat. Ik dacht altijd dat het erg simpel was, maar deze stroeve meid kreeg haar benen niet in de lucht. Yoga is in de meeste gevallen meer gefocust op het mediteren. Pilates is meer gericht op het versterken en beheersen van je lichaam. Stop deze twee dingen samen in één les en je krijgt Yogilates.

Core Active

Om eerlijk te zijn was dit in mijn OneFit carrière de minste sportschool. Bij binnenkomst duurde het even voordat ik geholpen werd. De kleedkamer was erg klein voor de mensen die er allemaal in moesten en het was ook niet heel hygiënisch. Er was gelukkig een hele aardige vrouw die met mij meeliep naar de locatie waar de les plaatsvond, anders had ik het nooit gevonden. De zaal was daarin tegen netjes en had alle attributen die je nodig hebt voor yoga of pilates. Er was alleen geen mogelijkheid om je matje schoon te maken voordat je het terug in de bak deed.

Yogilates

Door mijn vorige ervaring met yoga wist ik al een beetje wat ik ging verwachten, op het gebied van yoga natuurlijk. Op het moment dat ik binnenkwam waren ze al begonnen met mediteren, terwijl de les officieel nog niet was begonnen. Er waren ook nog veel vrouwen die nog moesten komen. De docent was een vrouw die half Nederlands, half Engels praatte. Dit was af en toe best verwarrend. Ze vroeg niet of er iemand nieuw was, en ze begon direct met de les. Dit gaf mij een onzeker gevoel. Ik had dit nog nooit gedaan en ze gingen daar wel vanuit, terwijl ik in werkelijkheid net in een kleermakerszit kan zitten. Ik gaf me over aan de les en probeerde zo veel mogelijk één met mijn lichaam en ziel te worden. Dit ging de vorige bij yoga nog niet zo smooth, toen was ik meer gefocust om niet om te vallen. De les vond ik persoonlijk makkelijker dan een normale les yoga. De docent deed alles goed mee, waardoor ik goed kon afkijken als ik het even niet wist. Ze corrigeerde ons goed als onze houding niet correct was. Het was alleen wel confronterend dat ze vooral bij mij stond om te corrigeren. Mijn tweede naam is ook wel awkward… Er waren dan ook een paar oefeningen waarbij ik maar gewoon ging zitten. De docent liet de keuze open of je een bepaalde houding wilde proberen of niet. Dit was erg prettig voor mij.

Kun je niet kiezen?

Mocht je nou niet kunnen kiezen wat je nou leuker of fijner vind, dan is Yogilates ideaal voor jou. Ik vond Yogilates een interessante ervaring en zeker iets wat je ooit gedaan moet hebben, vooral voor de vrouwen onder ons die vaker yoga of pilates beoefenen. Het was een echte mix van beheersing en verbeteren van core en spieren, maar ook om één met jezelf te worden. Ik krijg steeds meer interesse in yoga en pilates, nu alleen mijn lenigheid nog. Wie weet is Yogilates wel DE oplossing voor sneller resultaat. Via OneFit kun je deze les volgen. Wij vinden OneFit echt een toffe uitvinding omdat je nergens voor lange tijd aan vastzit, overal kunt sporten en heel veel keuze hebt. Wil jij ook sporten met OneFit? Gebruik dan de discount code FITGIRLS en krijg €25,- korting op je inschrijving en een toffe OneFit tas! Emma zit in het laatste jaar van haar opleiding Communicatie. Ze is een sportieve meid die nooit stil kan zitten. Vier jaar geleden vond ze haar passie in fitness, en het heeft haar niet meer losgelaten. Emma heeft een gigantische liefde voor wijn en sushi en dan het liefst met heel veel lieve mensen om haar heen!
Reactie plaatsen