06 september 2016 
0 min. leestijd

Yoghurtijsjes met cantaloupe en kersen

Yoghurtijsjes met cantaloupe en kersen
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Wat dacht je van deze heerlijke kersenijsjes? Pak jij de komende dagen met de beentjes gestrekt de laatste zonnestralen mee? Ik heb een superlekker recept voor jullie gevonden om van te genieten terwijl je buiten relaxed in het zonnetje zit. Gezonde, zoete en vooral heerlijke ijsjes, zelfgemaakt binnen vier uur, hoe goed klinkt dat? Op deze laatste, échte zomerdagen willen we eigenlijk niets liever dan een lekker ijsje om samen mee weg te smelten in de zon. Deze ijsjes zijn supersnel klaar te maken, bevatten alleen natuurlijke suikers en je hebt maar vier ingrediënten nodig!

What you need (6 ijsjes)

  • Griekse yoghurt – 100 ml
  • Cantaloupe meloen – 250 gram
  • Limoen – 1
  • Kersen – 100 gram

Make & Shake

  1. Schil de meloen en snijd ‘m in stevige stukken.
  2. Doe de meloen en de Griekse yoghurt in de blender en knijp een limoen er boven uit.
  3. Blend alles samen tot één geheel.
  4. Haal de pitten en de steeltjes van de kersen weg en snij ze in vier stukken.
  5. Verdeel de helft van de kersen in de ijsvormpjes en doe het yoghurtmengsel er tot ¾ bij.
  6. Verdeel de rest van de kersen en giet de ijsvormpjes tot de rand vol met het mengsel.
  7. Stokjes erin, 4 uur in de vriezer en genieten maar!
Reactie plaatsen