Yoghurt met peer, walnoten en kokos

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Ontbijten hoeft niet moeilijk te zijn en daarom heb ik hier een nieuw favo ontbijtje voor jullie! Zelf ontbijt ik eigenlijk bijna altijd met kwark of yoghurt, gewoon omdat dit lekker én makkelijk is. Je gooit wat yoghurt in een schaaltje en de finishing touch bepaal jij zelf. Maar daar inspiratie voor vinden is soms nog wel even lastig. De combinatie van volle yoghurt, rijpe peer, gezonde walnoten, overheerlijke cacao nibs en zoete stukjes kokos zorgen ervoor dat jij deze dag gaat knallen!

  • Wist je dat cacao nibs eigenlijk rauwe cacao bonen zonder schil zijn, maar dan in stukjes gehakt? Naast dat ze gewoon mega lekker zijn bevatten ze ook nog eens goede vetten en antioxidanten.
  • Wist je dat je van volle yoghurt helemaal niet dik wordt? Als je wilt afvallen is het zelfs beter voor je dan magere yoghurt. Dit komt doordat het percentage linolzuur in volle yoghurt hoger is dan in magere. Linolzuur helpt het lichaamsvet sneller te verbranden. Ook zorgt volle yoghurt ervoor dat jij een verzadigd gevoel krijgt en niet meteen na een uur alweer honger hebt.
  • Wist je dat walnoten stress en een hoge bloeddruk tegengaan? Daarnaast verlagen ze de kans op hart- en vaatziekten verlagen en verbetert het ook nog eens je stoelgang! Altijd fijn.
Benieuwd hoe je dit top ontbijtje maakt? Lees dan even verder ;)

What do you need (1 portie)

  • Volle yoghurt – 200 ml
  • Walnoten – 1 handje
  • Cacao nibs – 1 eetlepel
  • Kokosrasp – 1 eetlepel
  • Peer – 1

Make & Shake

  1. Spoel de peer af met een beetje water.
  2. Haal het klokhuis eruit en snijd de rest van de peer in kleine stukjes.
  3. Zoek een leuke pot of schaal en giet hier de yoghurt in.
  4. Verdeel de cacao nibs, kokos, walnoten en peer over de yoghurt.
  5. Vergeet niet je ontbijt met ons te delen via #FGRecept!
Enjoy!