Salades: je ziet ze in allerlei verschillende smaken en vormen. Kant en klare maaltijdsalades, zelf gemaakt of één uit een restaurant. Wij zijn er dol op en vinden het ideaal als lunch of diner. Helaas mist er vaak iets aan je salade als je hem thuis maakt, namelijk een lekkere, maar simpele en voedzame dressing. Een dressing kan net datgene zijn wat je boring salade in een instawaardige salade kan veranderen. Voedzaam en Snel heeft een easy salade dressing gemaakt waarvan je de meeste ingrediënten waarschijnlijk al in huis hebt. Avocado is tegenwoordig niet te missen in de fruit/groente mand. Buiten dat de avocado erg voedzaam is, kan het in veel verschillende recepten gebruikt worden, dit komt door de neutrale smaak van de avocado. Dit groene monster zit vol met goede vetten, die ook wel oliezuur wordt genoemd. Deze vetten zijn goed voor ons lichaam, maar neem er niet gelijk te veel van. Onthoud dat goed!
What you need (10 porties)
- Volle yoghurt – 200 gram
- Verse peterselie – 10 gram
- Avocado – 1 stuk
- Olijfolie – 4 eetlepels
- Appelazijn – 2 eetlepels
- Honing – 1 eetlepel
- Citroen – de helft
- Zout - naar smaak
Make, Shake and Bake
- We beginnen met het snijden van de avocado. Snijd de avocado doormidden tot je de pit voelt, doe dit aan twee kanten. Draai nu de helften rustig van elkaar af.
- Met een mes prik je in de pit en haal je de pit uit de avocado.
- Schep met een lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil.
- Pak de blender er bij en doe de avocado samen met de yoghurt, olijfolie, appelazijn, verse peterselie, honing en het sap van de halve citroen in de blender.
- Mix deze ingrediënten tot een romige dressing. Breng het eventueel nog op smaak met een vleugje zout.
Vanaf nu zijn jouw zelfgemaakte salades helemaal instawaardig. Enjoy!