27 september 2015 
2 min. leestijd

Van Newbie naar Yoga Teacher

Van Newbie naar Yoga Teacher

Het is zeven uur in de ochtend en ik sta met een uitgerolde mat, hongerige maag en het slaap nog in mijn ooghoeken in een zaal van De Nieuwe Yogaschool. Afgelopen weekend kwam ik rond dit tijdstip een afterparty uitrollen en nu sta ik met mijn goede gedrag op een yogamat.

Ik ben begonnen aan de Yoga Teacher Training en dat betekent dat ik yoga nu toch wel heel serieus wil gaan nemen. Acht maanden lang duik ik in de boeken en kruip ik weekenden in mijn yoga pants om mijzelf uiteindelijk yoga docente te kunnen noemen. DNYS

Eigen Practice

De reden om de Teacher Training te volgen? Om mijn eigen yoga practice te verbreden en te verdiepen. Keer op keer ben ik verbaasd wat yoga mij allemaal brengt: de innerlijke rust, dat ik zaken opeens een stuk scherper zie en ik dichter bij mezelf blijf. Daar wil ik meer over te weten komen, dat vind ik interessant. Ook weet ik niet zeker of ik elke houding wel goed doe en blessures liggen met mijn hypermobiele lichaam al snel op de loer. Met deze vragen in het achterhoofd besloot ik dat ik de Teacher Training wilde volgen.

11912894_10155935711340104_1766241750_n

Yogaschool

Na een korte zoektocht kwam ik uit bij De Nieuwe Yogaschool. Deze yogaschool in hartje Amsterdam wordt geleid door Johan Noorloos, een van de bekendere yogi’s van Nederland. Zijn opleiding kenmerkt zich door het vrije karakter. Je leert een aangepaste versie van de primairy series en nog veel meer: workshops over meditatie, acupunctuur en stress behoren ook tot het curriculum. En het allerbelangrijkste: Johan wil met zijn opleiding mensen helpen om hun eigen yogapad te volgen. Dat betekent: geen kopieën van zichzelf creëren. Als kindje van hippie ouders die haar hele leven op de vrije school heeft gezeten spreekt mij dit wel aan!

En of ik na deze opleiding ook les ga geven, we shall see! Voorlopig ga ik oefenen op family&friends, want een verplicht onderdeel van de yogaopleiding is dat ik ook oefen met lesgeven. Het tentamen zal namelijk bestaan uit een praktijk en een theorie onderdeel. Spannend, maar voor nu nog even ver weg!

Namaste, bitches!

Liefs,

Milou

12020516_10153536014635351_993924593_o

Voor Milou is geen droom te groot, geen idee is te gek. Ze volgt haar hart en geniet van elk succes, de mensen en de weg ernaartoe. Genieten is ze sowieso goed in.Volg haar in haar nieuwe wereld van yoga en laat je verrassen.

Reactie plaatsen