17 mei 2017 
1 min. leestijd

Yes! Verantwoorde crunchy cruesli

Yes! Verantwoorde crunchy cruesli
Als ik moest kiezen wat mijn favorite ontbijtje is, dan is dat zonder twijfel iets met cruesli. Ik vind dit echt zó ontzettend lekker! Soms koop ik het juist niet omdat ik mezelf iets te goed ken. Ik eet dit dan niet alleen als ontbijt, maar vervolgens zit ik de rest van de dag ook in dat pak cruesli te graaien... Oeps. De dag gezond en verantwoord beginnen vind ik belangrijk en met deze crunchy cruesli van Voedzaam & Snel kan dat gewoon! Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet bevat de normale cruesli altijd ontzettend veel suiker. Als ik op de achterkant van een pak cruesli kijk, schrik ik gewoon van hoeveel suiker erin zit. Het lijkt misschien een gezond en verantwoord product, maar het is allesbehalve dat! Wanneer je, net als ik, niet meer zonder cruesli kan is dit recept een héle goede optie. Het bevat lekker veel vitamines, mineralen en vezels en is dus een prima ontbijtje om je dag mee te beginnen!

What you need (+/- 20 porties)

 • Havermout – 100 gram
 • Havervlokken – 100 gram
 • Honing – 80 gram
 • Pompoenpitten – 60 gram
 • Zonnebloempitten – 60 gram
 • Amandelen – 50 gram
 • Walnoten – 50 gram
 • Hazelnoten – 50 gram
 • Kokosolie – 50 gram

Make & Shake

 1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
 2. Smelt 50 gram kokosolie in de magnetron of in een pannetje.
 3. Hak de amandelen, walnoten en hazelnoten in grove stukjes.
 4. Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom en schep het mengsel goed door elkaar.
 5. Verdeel het mengsel over een bakplaat.
 6. Zet de bakplaat ongeveer 30 minuten in de oven.
 7. Schep de cruesli regelmatig om.
 8. Zodra de cruesli goudgeel is kun je de bakplaat uit de oven halen.
Smullen!

Een tip van de Fitgirls

Voeg voor een zomers ontbijtje tropische vruchten (papaya, ananas, mango, abrikoos etcetera) en geraspte kokos toe aan het recept!
Reactie plaatsen