11 december 2015 
2 min. leestijd

Workout Amsterdam's Kettlebell training

Workout Amsterdam's Kettlebell training
Tijd voor een nieuwe uitdaging! Ik ging de kettlebell special aan bij Workout Amsterdam. Tijdens deze special werk je in een kleine groep aan kracht en conditie met behulp van de populaire kettlebell. Een betere houding en een sterker lichaam worden je beloofd, maar klopt dit ook? Ik ging de uitdaging aan en vertel hier meer over…

OPSTARTEN!

Na een lange dag werken moest ik me onwijs haasten om op tijd bij mijn eerste kettlebell training te komen. Een meting van mijn gewicht en vetpercentage stond eerst op het programma, waarna we het vondelpark in zouden gaan om te starten. Best spannend want om eerlijk te zijn wist ik niet zo goed wat mij te wachten stond. Ik kende de kettlebell alleen maar van een boothcamp les als onderdeel van maar nu moest ik een uur lang met dat rare ding in de weer. Ik had mijn twijfels maar was toch ook wel benieuwd naar wat mijn nieuwe vriend mij zou geven de aankomende tijd. Ik wilde net als elke vrouw vetverlies rond mijn taille en sterker in mijn armen worden. Mijn doel was om een zwaardere kettlebell te gebruiken dan waar ik mee begonnen was.

Kettlebell-Lunges

SAY WHAATTTT?!

Via Workout Amsterdam ontmoette ik mijn ware liefde voor 6 weken. Jeetje wat vond ik die kettlebell leuk om mee te trainen en wat een goede tool om je grenzen mee op te zoeken. Noor & Jill zijn workout experts en hebben jarenlange ervaring in de sport. Deze twee energieke sportievelingen zijn de oprichters en tevens hoofdtrainers van Workout Amsterdam. Samen met hun trainers verzorgen zij workouts & clinics voor particulieren en bedrijven vol fun, dynamiek en actie. Altijd met persoonlijke aandacht voor de deelnemer. En die persoonlijke aandacht heb ik gekregen. Ik heb zelf al mijn hele leven last van een holle rug. De eerste training kwam ik dik ingepakt (ik dacht dat het koud was) aan. Al snel kreeg ik van Jill het advies om wat minder en strakkere kleding te dragen zodat ze mijn houding goed kon zien aangezien ik een holle rug heb. Nou dat vind ik pas oog hebben voor je pupil :P. Verder is Jill continu bezig met het geven van aanwijzingen en sta je nooit stil. Ik moet eerlijk zeggen: ik heb me tijdens elke training geen moment verveeld. Dit lag misschien ook aan het leuke groepje van hooguit 6 deelnemers, die allemaal erg fanatiek mee deden.  

workout amsterdam

KETTLEBELL O KETTLEBELL

Om even terug te komen op die vreemde zware bal. Wat is het nou eigenlijk en vooral belangrijk: wat doet het met je en waar is het goed voor? Een ‘Kettlebell’, ook wel ‘Ball Of Strength’ of ‘Girya’ genoemd, is een traditioneel Russische trainingstool en werd eeuwen geleden al gebruikt in Rusland voor allerlei trainingsdoeleinden, vooral sporters en militair personeel trainden ermee. Kettlebell training zorgt voor een extreme all round fitness workout. Je traint spierkracht uithoudingsvermogen en krijgt er een super sterke core van doordat je functioneel & dynamisch traint. Workouts met Kettlebells zijn geschikt voor iedereen, voor zowel vrouwen als mannen en voor elk trainingsniveau! Zorg er altijd voor dat je traint onder begeleiding van een gecertificeerde kettlebell trainer omdat je bewegingen complex zijn, is coaching van een goede houding extra belangrijk.

In mijn weg naar een echte kettlebell professional heb ik alle trainingen als erg leuk ervaren. Mijn coach wist goed waar ze het over had en is constant bezig met haar deelnemers. Ze let op je houding en geeft goede tips om de techniek helemaal goed te kunnen beheersen!

Ik wist eerlijk gezegd niet dat er zoveel mogelijk was met een kettlebell.. hihi! Ben je enthousiast geworden en wil je ook met korting een kettlebell aanschaffen en deze special aan gaan? Kijk voor meer info op www.workoutamsterdam.nl

Reactie plaatsen