13 juli 2017 
2 min. leestijd

Workout: 3 effectieve oefeningen voor 'heel lovers!'

Workout: 3 effectieve oefeningen voor 'heel lovers!'
Vrouwen en schoenen, een endless love affaire, eens? Als ik even in categorieën mag denken, hebben we de heel lovers en de sneaker meisjes. Ikzelf behoor tot de categorie sneaker meisje. Ik vind het prachtig én knap als je gedurende (werk)week rond kan paraderen op high heels. Jammer genoeg is dit niet aan mij besteed (lees: middle name Kluns). Voor jullie babes die het wel regelmatig doen: 3 effectieve oefeningen en tips om zorgeloos op hakken te kunnen blijven lopen. Als je altijd op hakken loopt, is het mogelijk dat je op lange termijn last krijgt van je beenspieren. Wanneer je continu op de bal van je voet loopt, dus eigenlijk op je tenen wanneer je hakken draagt, verkorten je kuitspieren en kunnen ze kort blijven als hakken de enige soort schoenen zijn die je draagt. Maar… no worries, dit betekent niet dat je je heels aan de kant moet gooien. Wat meer variëren tussen je hoge hakken en lage schoenen waarbij je voeten wel de goede support hebben helpt al. Als je geen hakken draagt, maar bijvoorbeeld sneakers, geef je je spieren de gelegenheid om te ontspannen, te stretchen en te herstellen. Door het dagelijks uitvoeren van onderstaande simpele maar effectieve oefeningen, zullen je kuitspieren en de spieren rondom je enkel positief geprikkeld worden en pijn voorkomen. Je voetjes zullen je dankbaar zijn ;)

1. Handdoek-voet scrunches

Deze oefening kan je eigenlijk overal doen. Pak er een handdoekje bij en spreid deze op de grond. Al zit je op de bank of je bureaustoel, dat maakt in dit geval niet uit. Als je schoenen aan hebt, doe je deze uit en eventueel ook je sokken. Zet je voeten plat op de handdoek en trek je tenen steeds in. Je pakt als het ware de handdoek vast met je tenen. Wannneer je dit doet, laat je ook steeds weer los. Herhaal de oefeningen zo vaak als je zelf prettig vindt.

2. Seated calf stretch met resistance elastiek

Deze oefening vind ik zelf echt super fijn, vooral omdat dit een oefening is waar je wat weerstand voelt door het elastiek. Ga rustig op de grond of op een yogamatje zitten en strek je benen voor je uit. Zet dan een voet in het elastiek en houd de uiteinden met je handen vast. Buig je knie eerst en strek je been dan volledig uit. Mocht dat nog wat oncomfortabel voelen, stretch je been dan uit zover je kan. Wissel af van been en herhaal de oefeningen weer zo vaak als je dat zelf wilt.

3. Standing calf raises

Pak er een step bij, een krukje of maak gebruik van een ander soort verhoging zoals een traptrede. Ga hierop staan en zorg dat de bal van je voet grenst aan het randje van de step (krukje of trap). Ga vervolgens zo hoog mogelijk op je tenen staan en zak dan langzaam naar beneden met je hielen. Je blijft op deze manier ‘veren’, waardoor de stretch in je kuitspieren groter wordt.  
Reactie plaatsen