14 april 2017 
1 min. leestijd

Word jij bijna 20? Deze 6 films mag je niet missen!

Word jij bijna 20? Deze 6 films mag je niet missen!
Je jaren als twintiger zijn de jaren waarin de meeste veranderingen plaatsvinden. Veel mensen halen hun diploma, worden verliefd en starten hun carrière. In deze periode kiezen de meeste mensen een pad waar ze voor de rest van hun leven op zullen blijven. Natuurlijk gaan die jaren niet allemaal over rozengeur en maneschijn. Het kan soms heel prettig zijn om te zien dat je niet de enige bent met struggles! Er zijn een aantal films die in het teken staan van deze veranderingen en alles dat erbij kan komen kijken als je een twintiger bent. Deze 6 films op Netflix moet je zeker weten gezien hebben! Let op: het kan gebeuren dat films weer verwijderd worden van Netflix, dus we kunnen helaas niet garanderen dat deze films allemaal beschikbaar zijn.

1. The Graduate

Deze film beschrijft het leven van iemand na het halen van zijn diploma. Je wordt meegenomen in het verwarrende en doelloze leven van Mike Nichols. Als je het idee hebt dat jouw leven verwarrend is, think twice. Mike heeft geen baan en weet niet zeker of hij verliefd is op een oudere vrouw of op haar dochter.

2. Tangerine

De verhaallijn van deze film is zeker niet niks: we volgen de reis van een transgender prostituee die erachter komt dat haar vriendje vreemdgaat. Het is niet makkelijk om nieuwe vrienden te maken als je het gevoel hebt dat je alleen bent en iemand die dichtbij je staat je aan de kant zet.

3. No One Knows About Persian Cats

In deze film worden de ondergrondse rock taferelen in een onveilige stad laten zien. Omdat de regering verschillende soorten muziek verbiedt gaan jonge muzikanten naar verborgen plekken om te oefenen, op te treden en te feesten. Het geeft een beeld van de groeiende creativiteit op de minst leuke plekken op de wereld.

4. Frances Ha

Als je als danser geen baan hebt is het lastig om je huis te onderhouden. Haar dromen glippen uit haar handen, maar toch beslist ze om haar hart te volgen en haar dromen achterna te gaan. Heel inspirerend, want deze film laat nog maar weer eens zien waarom het zo belangrijk is om je doelen en dromen achterna te jagen.

5. Boyhood

Wanneer je de 'echte wereld' in komt is het altijd goed om te herinneren waar je vandaan komt. Deze film is in 11 jaar gefilmd. Het schetst een goed portret hoe het opgroeien bij veel mensen gaat. Voor sommigen dus heel herkenbaar en juist daarom zo leuk!

6. Happy Christmas

Een vrouw in de 20 probeert haar leven weer bij elkaar te krijgen na een heftige relatiebreuk. Ze doet dit samen met haar oudere schoonzus, die zelf ook wat problemen heeft. De film leert dat het belangrijk is om andere mensen te helpen met hun problemen. Zij zullen jou ook weer helpen als jij ergens mee zit. Heb je al deze films al eens gezien? Hier vind je de 8 beste feel good movies voor dit weekend!
Reactie plaatsen