Wokrecept: kip met groenten, cashewnoten en crème fraîche

Vaak wordt gedacht dat wokken erg lastig is en dat je er veel tijd aan kwijt bent. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn en wij begrijpen dat je na een lange werkdag geen zin meer hebt om uren achter het fornuis te staan. Voedzaam & Snel heeft daarom dit snelle wokrecept voor je klaargezet. Binnen enkele minuten staat er een heerlijke wokmaaltijd bij jou op tafel.

Paprika is misschien wel één van de populairste groente. Ze worden in veel recepten gebruikt en ze zijn ook als snack met bijvoorbeeld een dip heerlijk. Een onmisbare groente, als je het ons vraagt. Buiten deze voordelen zijn paprika's ook nog erg voedzaam. Deze kleurrijke vrienden zitten namelijk vol met vitamine C en vitamine A. In paprika’s zit ook veel kalium, wat weer goed is voor je bloeddruk. Genoeg redenen om paprika’s in je maaltijden te verwerken.

What you need (2 porties)

  • 300 g kipfilet
  • 2 wortels
  • 60 g cashewnoten (ongezouten)
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 bleekselderij
  • 1 rode peper
  • 10 g verse peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 4 el crème fraîche
  • 1 klontje roomboter
  • peper en zout - naar smaak

Make, Shake & Bake

  1. Was de groenten onder de kraan.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en snijd de groenten in stukjes.
  3. Snijd de rode peper doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de peper daarna fijn.
  4. Pel de knoflook en pers het in een knoflookpers. De peterselie snijd je ook fijn.
  5. Pak een wok- of hapjespan. Verwarm de pan en doe de roomboter erin.
  6. Bak drie minuten op hoog vuur de kipfilet, wortel, knoflook en rode peper.
  7. Voeg nu de rest van de groenten en peterselie toe. Bak dit nog vijf minuten mee.
  8. De cashewnoten kunnen nu toegevoegd worden. Bak ze heel kort mee.
  9. Serveer je gerecht met een grote schep crème fraîche. Breng het op smaak met peper en zout.

Voilà, binnen enkele minuten een culinair gerecht op tafel. Eet smakelijk!