05 juli 2017 
1 min. leestijd

Witlofschelpjes met garnalensalade

Witlofschelpjes met garnalensalade
Lekkere en gezonde tussendoortjes zijn natuurlijk altijd fijn. Je kunt dit recept van Voedzaam & Snel ook goed gebruiken voor een verjaardag of een borrel. De witlofschelpjes met garnalensalade staan binnen 5 minuten op tafel! We maken gebruik van de Hollandse garnalen, ook wel de Noordzeegarnaal genoemd. Deze zijn wat duurder, maar de smaak is wel erg lekker! De basis van de garnalensalade bestaat uit crème fraîche en citroensap. De mango, bieslook, crème fraîche en citroensap vormen een heerlijke combinatie met de garnalen. De witlofschelpjes zijn een handige vervanger van toastjes. Wij vinden de rauwe witlof ook heerlijk qua smaak!

What you need (15 porties)

  • Witlof - 1 stronk
  • Hollandse garnalen - 150 gram
  • Mango - een halve
  • Crème fraîche - 1 eetlepel
  • Bieslook - paar steeltjes
  • Citroensap - van een halve citroen
  • Peper en zout - naar smaak

Make & Shake

  1. Snijd de onderkant van de witlof af en leg de losse blaadjes op een bordje of serveerschaal.
  2. Schil de mango en snijd het in blokjes.
  3. Snijd de bieslook klein (leg een beetje bieslook apart als garnering).
  4. Doe de mango en bieslook in een kom en voeg de garnalen toe.
  5. Voeg de crème fraîche, samen met het sap van een halve citroen, toe aan de kom.
  6. Roer alles even door elkaar.
  7. Breng het op smaak met wat peper en zout.
  8. Vul de witlofschelpjes met de garnalensalade.
  9. Maak het helemaal af door wat bieslook over de witlofschelpjes te verdelen.
  10. Genieten maar!
BewarenBewaren
Reactie plaatsen